Postoje ti neki pop hitovi koji su jednostavno urezani u kolektivno pamćenje svih nas, kao što su “Toxic” od Britney Spears, ili pak “Umbrella” od Rihanne, ili mnogi drugi hitovi sa vrha muzičkih top listi. Ovi hitovi imaju milionske pregleda na YouTube-u, puštaju se na radiju, u klubovima i na kućnim žurkama, i postali su sinonimi za muzičare koji ih izvode. Da li možete da zamislite ikoga drugog da izvodi pop hit “Chandelier”, a da to nije Sia? Ili da iko drugi sem legendarnog girl benda Pussycat Dolls izvodi hit “Don’t Cha”? Verovatno ne, a ne možemo ni mi. Jednostavno, ovi hitovi imaju toliko iconic status, da nam često nije ni prošlo kroz misli kako je izgledao put do njihovog nastanka. A neretnko, upravo on je bio veoma krivudav, i pre nego što su hitovi koje danas poznajemo stigli do pravih izvođača – ponuđeni su nekim sasvim drugim muzičarima, koji su ih odbili. A da su ih prihvatili, danas bi sve bilo sasvim drugačije. Evo koji su to hitovi koje danas volimo mogli imati drugačiju sudbinu, da su završili u rukama drugih muzičara.

Britney Spears – “Toxic”

Jedan od najpoznatijih pop hitova današnjice, koji je Britney doneo prvi (i jedini) Grammy u karijeri, zamalo je završio u rukama još jedne poznate pop pevačice, Kylie Minogue. Iako je Kylie ovaj hit odbila, kasnije je izjavila kako joj nije žao što je to učinila i kako joj je drago zbog uspeha koji je Britney postigla sa njime. “Jednostavno, to je kao riba koja vam je pobegla sa udice. Morate to prihvatiti”, rekla je Kylie.

Sia – “Chandelier”

Pevačica i kantautorka Sia poznata je po tome što je pre nego što je započela svoju uspešnu karijeru pisala muziku za druge, a jedan od njenih najvećih hitova isprva je ponuđen Rihanni. Ipak, ona je odbila da izvede numeru “Chandelier” a sve ostalo je, možemo reći, istorija. Danas ne možemo ni da zamislimo da ovu pesmu izvodi neko drugi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SIA (@siamusic)

Miley Cyrus – “We Can’t Stop”

Još jedan hit koji je Rihanna odbila je i pesma “We Can’t Stop”, koju je kasnije preuzela i popularizovala Miley Cyrus. Ovo je jedan od njenih najvećih hitova, i nismo ni sami sigurni kako bi ova pesma zvučala u verziji u kojoj je izvodi Rihanna.

Ed Sheeran – “Shape of You”

Ali, ako ste mislili da je to najneobičnija pesma koju je Rihanna odbila, zapitajte se ponovo. Ukoliko niste znali, veliki hit Ed Sheerana, “Shape of You”, takođe je trebalo da bude pesma koju će izvoditi Rihanna. Ipak, nakon što je formirao pesmu, Ed Sheeran je i sam zaključio kako ona, ponajviše zbog teksta, ipak ne bi bila fit za Rihannu i smatrao je da ona neće želeti da je izvede. Pokušavamo da vizuelizujemo Rihannu u izvedbi ove pesme, i ne ide nam baš najbolje, tako da je Ed izgleda doneo dobru odluku.

Comments