Od kreatora serije “Sex and the City”, Darrena Stara, u oktobru prošle godina emitovana je serija “Emily in Paris” koja je bila pogledana u čak 58 miliona domova. Iako su kostimi, baš kao i kultnoj seriji, bili besprekorni, deo publike je ipak bio iziritiran američkom neobrazovanošću koja je u seriji predstavljena na komičan način. Neshvatanje evropske kulture pokrenulo je mnoge debate, a jednom delu publike njeno neznanje bilo je slatko i naivno. Dok na društvenim mrežama već uveliko možemo da vidimo slike sa snimanja druge sezone i čekamo da vidimo hoće li u njoj Emily biti malo manje slatka, a više mudra, predstavljamo vam 5 serija koje su mnogo bolje (i dublje) od ove.

The Bold Type

Jedna od boljih “ženskih” serija novijeg vremena je definitivno “The Bold Type”. Ona prati život tri dvadesetpetogodišnjakinje koje rade u lifestyle magazinu “Scarlet”. Ova serija je savršena mešavina “Seks i grada” i filma “Đavo nosi Pradu”. Jane radi kao novinarka, Sutton je asistentkinja stiliste, a Kat je šefica odeljka za društvene mreže. Njih tri zajedno koriste magazin kako bi predstavile glas žena koje već odavno niko ne sluša, a uz posao pokušavaju da pomognu jedna drugoj u preživljavanju dvadesetih.

Valeria

Valerija je u krizi – kako kad je u pitanju njen brak tako i kada je u pitanju njen posao. Ona ima kreativnu blokadu i ne može da napiše nijednu stranicu svoje nove knjige, a pritom oseća sve veću emotivnu distancu od svog muža, sa kojim je već godinama. Njen beg su njene tri prijateljice, Carmen, Lola i Nerea, koje pokušavaju da joj pomognu da pronađe svoj put, iako su i one prilično izgubljene. Njihovi beskrajno zabavni razgovori o seksu, nedostatku ljubavi, neverstvu, poslu, tajnama i budućnosti sigurno će vas podsetiti na vas i vaše drugarice – ali i naterati vas na razmišljanje.

Girls

Serija “Girls” kao i mnoge serije čiji su glavni likovi žene koje su prijateljice, u centru svoje priče ima 4 devojke. Ipak, u jednom se potpuno razlikuje od svih ostalih – HBO se nimalo nije trudio da ih idealizuje i prikaže simpatičnim i slatkim. One su potpuno realne, pa nam je samim tim lako da se s njima poistovetimo – ni mi nismo simpatične većinu vremena. Iskreni i ogoljeni odnosi nam pomažu da se bolje osećamo zbog naših nesavršenih i nesvršenih odnosa, a one, baš kao i mi, zapinju kroz život pokušavajući da shvate šta žele od sebe, od muškaraca i života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Girls on HBO (@girlshbo)

Comments