Brend Weekend Max Mara lansiran je 1984. godine kao “spoljni” deo kolekcije idealan za vikend (što izbor samog imena i sugeriše od samog početka). Ali, tokom godina Weekend Max Mara kolekcija počinje ubrzano da se razvija i postaje brend sa posebnim identitetom kakav danas i poznajemo.

Weekend Max Mara predstavlja bogatu, sofisticiranu garderobu koja uključuje različite kategorije odeće, počevši od kaputa, trikotaže i košulja, pa sve do majica i džinsa, uz bogat spektar aksesoara poput cipela i torbi, kao i marama, kaiševa, šalova i nakita, specijalno dizajniranih za “Max Mara” ženu kojoj je potrebno all-inclusive rešenje u bilo koje vreme i za bilo koju priliku.

weekend max mara Ovo je brend koji će obožavati devojke ležernog, ali šik stila

“Formalna neformalnost” – rešenje za savremene potrebe za odećom koja je praktična i svestrana, urbana i kantri, puna boja i elegantno ženstvena. Komadi izražavaju pravi koncept svakodnevne, a ipak luksuzne odeće, koja na pravi način predstavlja brend Weekend Max Mara i tokom sezone, ali i na pisti gde je ovakva odeća postala konstantan trend. Reč je o “lakoj”, šik modi sa dodirom ležernosti i kombinaciji glamura i prefinjenosti.

Dizajn i izbor tkanina (naročito pamuk, obojene tkanine, kašmir, vuna i tvid, u zavisnosti od sezone), maštovito korišćenje boja i dekorativnih karakteristika kao i pažljivo osmišljeni detalji (kao što su kapuljačame i vrpce) čine ovu kolekciju omiljenom i savršenim izborom za devojku koja voli da bude doterana, ali i da se oseća prijatno u svakom trenutku.

weekend max mara1 Ovo je brend koji će obožavati devojke ležernog, ali šik stila

Svaki detalj koji kreira Weekend Max Mara “potpis” je priča za sebe. “Đubretarac” kaputi, parke i kaputi sa duplim kopčanjem odaju utisak pouzdanost zahvaljujući njihovoj primarnoj inspiraciji (vojska, mornarica, “radnički” stil), ali se ipak stalno nadograđuju u skladu sa “raspoloženjem” trenutka i aktuelnim modnim trendovima.

Suština kolekcije je biti slobodan, ali sa stilom i šik. Tome doprinosi i izbor detalja na različitim haljinama u vidu malih izvezenih leptira – osnovnog simbola lakoće i slobode.

I ovo nije sve: mnogi “specijalni projekti” su još jedan razlog za uspeh brenda Weekend Max Mara. Ovaj brend je poznat po svojim kolekcijama unutar kolekcija, sa fokusom na određenu klasu proizvoda. Na primer, linija džinsa – premium kolekcija posvećena svetu teksasa ili najnovija i “sveža” linija “Chinos” pantalona.

weekend max mara 3 Ovo je brend koji će obožavati devojke ležernog, ali šik stila

Širok spektar komada raste iz sezone u sezonu, distribuira se širom sveta zahvaljujući širokoj prodajnoj mreži posvećenoj isključivo Weekend Max Mara etiketi i to sa preko 190 prodavnica u Italiji, Evropi i na Dalekom istoku, Sjedinjenim Američkim Državama, Londonu, Japanu i Kini. A kod nas, prodavnicu Weekend Max Mara možete pronaći u SC Ušće.

Comments