Kada dođe leto, svi znamo šta sledi – šminkanje jarkim bojama i korišćenje što manje pudera na licu – dakle, jedan healthy izgled kože i savršeno izblendovane senke u boji. Nekad, međutim, nismo sigurni šta je to što želimo da isprobamo, pa nam trendovi pobegnu pre nego što to uspemo. Upravo zbog toga smo napravili listu summer makeup predloga koji će biti u trendu ovog leta.

Clean & Bright

Ovaj makeup podržava letnje pravilo koje podrazumeva što manje pudera. Kako biste rekreirali ovaj look, oslonite se na sprej za setovanje i na kremaste proizvode. Stavite korektor kako biste prekrili podočnjake i nepravilnosti, zatim stavite kremasto ili tečno rumenilo i kremasti ili tečni hajlajter. Iskoristite leto kako biste stavili malo više bronzera na obrazima i na čelu, zatim sve setujte sprejom za setovanje. Obrve su lepo začešljane, a oči su uokvirene neutralnim senkama uz nekoliko slojeva maskare. Na usnama je nude karmin čiji je podton boje breskve.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели V I V I ‘ S M A K E U P (@vivis_makeup)

Boje i samo boje

Kad vidimo ovakav makeup, poželimo da ovako izgledamo svakog dana. Ali, svakako da postoje prilike u kojima je prikladno imati ovakav makeup, a pritom – svi će biti oduševljeni. Kako biste ga rekreirali, bitno je da u paleti u kojoj se nalaze jarke senke imate i nijanse koje vam mogu poslužiti i kao tranzitne. Dakle, ako želite da vam se na kapcima nalazi jarka boja kao što je pink, potrebna vam je i senka kojom ćete je lepo izblendovati. Našminkajte lice onako kako biste ga našminkale svakog dana i onda se posvetite očima. Kao što možete da vidite, tranzitna senka je narandžasta i ona je nanesena na obode kapka i uokviruje oči. Zatim, druga, u ovom slučaju pink senka, intenzivno je naneta na kapak. Ovaj metod možete da iskoristite za bilo koje nijanse koje želite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ЯНА | МАКИЯЖ ТЮМЕНЬ (@shahmatova.ya)

Ako biste želele da nešto promenite, da isprobate ovaj trend, ali ne osećate se prijatno da nosite pojedine od prethodnih senki, onda je sledeći look savršen za vas. Na kapke nanesite šljokičastu senku, možda najbolje srebrnu, zatim u uglovima očiju nanesite senku u boji. Tako ćete u svoj look uneti samo “dašak boje”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ЯНА | МАКИЯЖ ТЮМЕНЬ (@shahmatova.ya)

Pegice i glowy skin

Pegice već izvesno vreme važe za trend kada je šminkanje u pitanju. Ko bi rekao da će one žene koje ih nemaju da ih crtaju, dok one koje ih imaju silno žele da ih prekriju? Glowy skin je pola ovog makeupa. Stavite što manje korektora na lice i sve lepo utapkajte bjuti blenderom. Zatim nanesite kremasto rumenilo i malo više hajlajtera – da bi koža izgledala kao da prirodno sija. Zatim, koristeći olovku za obrve, iscrtajte pegice i onda sunđerom ponovo pređite preko njih kako biste ih ublažile.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели V I V I ‘ S M A K E U P (@vivis_makeup)

Grafički ajlajner je još uvek hit

Svako ko želi da pokaže svoje makeup umeće odluči se za grafički ajlajner. Nije to neka posebna tehnika, već samo nekoliko puta treba da je isprobate dok ste kod kuće i naučićete kako da savršeno izblendate senku. Naoružajte se uglastom četkicom i dvema četkicama za blendovanje – jednom većom i jednom manjom – i nakon nekoliko pokušaja vaš grafički ajlajner će izgledati kao da vas je našminkao profesionalac.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели V I V I ‘ S M A K E U P (@vivis_makeup)

Naslovna fotografija: instagram.com/vivis_makeup

Milica Antić

Comments