Nakon perioda globalne pandemije, većina nas se zaista odvikla od odlazaka u bioskope i zaboravili smo na to da filmske premijere uopšte postoje. Naš fokus pomerio se na serije na online platformama, a naša rezervisana sedišta bila su kauč ili pak krevet u spavaćoj sobi. Ipak, sa dolaskom 2021. godine globalna situacija se poboljšala, a bez obzira na bojazan koja i dalje postoji, uz određene restrikcije shvatili smo da iznova možemo uživati u čarima sedme umetnosti izvan naša četiri zida. Filmska industrija je takođe jedva dočekala ovaj trenutak, spremna da se vrati u velikom stilu, i za nas je pripremila nekoliko ostvarenja koja obećavaju i koja sa nestrpljenjem iščekujemo. Koji su najbolji filmovi koje možete pogledati u drugoj polovini ove godine, saznajte u nastavku teksta!

No Time to Die

Najnoviji film iz franšize o čuvenom agentu 007, Jamesu Bondu, u bioskope nam stiže tridesetog septembra ove godine. Premijera ovog filma je usled globalne pandemije odlagana nekoliko puta, ali nadamo se da će se ovoga puta zaista ostvariti. Ovo će biti peti po redu film u kojem će se Daniel Craig vratiti ulozi agenta 007, a u njemu će mu se pridružiti sjajna glumačka postava koju čine Lashana Lynch, Rami Malek, Léa Seydoux, Ben Wishaw, Naomie Harris, Ana de Armas, Jeffrey Wright, Christoph Waltz i Ralph Fiennes. Iskreno, može li već sutra da nam dođe 30. septembar?

Dune

Ovaj film dolazi nam 22. oktobra ove godine, a armija fanova romana “Dune”, Franka Herberta, nestrpljivo iščekuje ovo ostvarenje. Nakon nekadašnjih filmskih i serijskih adaptacija koje su veliki deo pop kulture, ali nisu naročito “slavno” prošle, velika su očekivanja od ovog filma u kojem su glavne uloge pripale Timothéeu Chalametu, Oscaru Issacu i Zendayi. Kada se podsetimo da su uz njih tu i Jason Momoa i Josh Brolin, naša očekivanja postaju još veća.

Eternals

Još jedno u nizu ostvarenja produkcijske kuće Marvel, “Eternals” – dolazi nam u bioskope 5. novembra ove godine. Režiju ovog filma potpisuje Oskarom nagrađena rediteljka Chloé Zhao, što dodatno podiže naša očekivanja od ovog filma, koji takođe krasi sjajna glumačka postava. Glavne uloge u njemu igraju Gemma Chan, Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Kumail Nanjiani i Bryan Tyree Henry. Iskreno, superherojskih filmova nikad dosta!

Comments