Tajland je primamljivo mesto za odmor i letovanje, sa prozirnim čistim morem i rajskim plažama, a centar zbivanja je glavni grad koji je nasuprot tome – urbana džungla. Kada kažemo džungla, doslovno tako i mislimo jer je upravo ona jedno od atraktivnih destinacija kojima je omogućen obilazak. Bangkok je grad u kojem se brzo živi, sa jedva prohodnim saobraćajem u kojem su često slonovi prevozno sredstvo ili tuk – tuk, tipično tajlandsko prevozno sredstvo.

bangkok 3 Ovo je najposećeniji grad na svetu

Izmešani mirisi autentične hrane koju moraš da probaš preneće ti delić bogatstva naroda i izvorne kulture, koja je i dan danas jednako očuvana. Tradicionalni specijaliteti poput thai rezanaca i tom yum supa sa rakovima, kao i šarenolike kombinacije začina su neki od primera koji će osvojiti tvoje čulo ukusa prilikom boravka u ovom gradu.
Obilasci znamenitosti sigurno mogu da ti ulepšaju ljubazni starosedeoci i prevoznici, budući da su vrlo gostoprimljivi i prijatni, a takođe od njih možeš da naučiš neke osnovne reči tajlandskog jezika ili naklon uz sklopljene ruke koji označava izraz zahvalnosti i poštovanja.

Atrakcije i istorijske znamenitosti su razlog zbog kojeg je Bangkok jedinstven, pa ćeš u obilasku otkriti svu čar njihove kulture. Jedno od njih je hram Wat Pho, ujedno je najveći hram u gradu i prepoznatljiv je po Budi koji leži. Takođe ne smeš da propustiš posetu najvećem akvarijumu u Aziji sa preko 400 vrsta morskog sveta.

bangkok 4 Ovo je najposećeniji grad na svetu bangkok 5 Ovo je najposećeniji grad na svetu bangkok 6 Ovo je najposećeniji grad na svetu
Comments