Golden hour je momenat kad sunce zalazi, zlatnim svetlom obasjavajući celo nebo. Fotografi obožavaju ovo doba dana jer tada mogu da se igraju sa osvetljenjem i senkama, pa nastaju najbolje fotografije. Verujem da svako od nas ima makar jednu fotografiju u toku golden houra jer smo svi čekali baš taj momenat kako bi se sunčeva svetlost poigrala sa našim makeupom i učinila da izgleda savršeno.

Kakav je to makeup koji se najbolje fotografiše u toku golden houra? Pa, upravo golden makeup. Koža koja izgleda preplanulo, oči koje dolaze do izražaja zbog senke, hajlajter koji čini da lice izgleda dewy i sunkissed i, naravno, sjaj na usnama kako bi izgledale juicy. Glavno pitanje je – kako postići ovaj look? Veoma lako. Koristeći samo nekoliko proizvoda, svoj svakodnevni look možete učiniti savršenim za golden hour.

Koji su vam proizvodi potrebni kako biste postigli savršeni golden hour look?

Pre svega, bitno je da imate glowy prajmer. Pored toga što ćete staviti malo više hajlajtera nego obično, bitno je da vaša koža sija čak i ispod šminke. Ne brinite, i vi sa masnom kožom možete da koristite ovakve prajmere, samo je potrebno da dodatno matirate T-zonu i da to činite i u toku dana.

Druga stvar je tečni hajlajter. Da, tečni hajlajter je vaš najbolji prijatelj u toku leta, jer ga možete naneti na lice i učiniti da ono ima prirodan sjaj koji savršeno izgleda kada ga obasja sunce. Treća stvar je svakako zlatna senka. Bilo da želite da stavljate šljokice ili za potrebe golden hour looka, morate da imate zlatnu senku kojom ćete istaći oči.

Golden eyes

Zahvaljujući seriji Euphoria, i dalje nosimo šljokice i uživamo u tome! Kako je trend šljokica uzeo maha, sada možete da pronađete razne senke koje su sedefaste ili shimmer, ali definitivno najviše pažnje privlače šljokice koje se lepe pomoću providnog lepka za trepavice. Šljokičasti makeup se najbolje fotografiše u toku golden houra. Potrebna vam je šminka koja će da sija dok sunce zalazi, a ne postoji ništa bolje od zlatnih šljokica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua)

Overall glow

Kada je u pitanju taj sunkissed izgled, ne možemo se fokusirati samo na lice, već je potrebno da naše celo telo bude šljokičasto. Sada, srećom, ima mnogo proizvoda za telo koji će učiniti da izgledamo kao da smo se sunčali danima, te da nam je koža prirodno preplanula i svetlucava. Nakon što celo telo prekrijete šljokicama, bjuti blenderom nanesite hajlajter na ramena i na ključne kosti, za dodatni wow efekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Harel Beauty (@harel_margalit)

Zlatna senka i sunkissed oči

Kao što smo istakli na početku – zlatna senka je must-have. Uokvirite oči nijansama braon senke tako da nijanse prelaze iz svetlih u tamne, zatim u uglove očiju nanesite zlatnu senku. Bronzerom naglasite obraze i jagodice tako da samo sredina vašeg lica ostane svetla. Potom, nanesite zlatni hajlajter na nos, ali samo na kosku, jer će onda izgledati kao da je manji i prćastiji.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua)

Naslovna fotografija: instagram.com/taniellejaimu

Milica Antić

Comments