Već nekoliko godina unazad, granica između luksuza i sportske odeće i obuće je počela da se ruši. Sve je počelo kada su imena kao što su Dior i Louis Vuitton sarađivala sa Nikeom. To je naišlo na veliku podršku u javnosti.

Jacquemus je poznat po tome što pravi male aksesoare od kože – najčešće su to sićušne tašne. No, i pored toga, oni zalaze u dizajn sportske odeće i opreme, kao što su čizme za planinarenje ili oprema za ronjenje – zato saradnja sa tako velikom sportskom modnom kućom kao što je Nike ima smisla. Simon Porte Jacquemus je još ranije izjavio da – ako ikad bude imao kolaboraciju sa nekim brendom – to će biti Nike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Nažalost, i dalje ne znamo mnogo toga o ovoj kolekciji, imamo samo tizere koji mnogo toga ostavljaju mašti. Ono što smo uspeli da “uhvatimo” iz snimka je da nas očekuju sportski odevni komadi za žene, u neutralnim bojama. Čitava kolekcija će biti sastavljena od 15 komada i svi će biti u sličnim tonovima. Ono što je svima privuklo pažnju je bela haljinica bez leđa sa zlatnim Nike kaiščićem.

Kolekcija će se naći u prodaji od 28. juna na sa Jacquemus sajtu i u Nike radnjama. Cilj ove kolaboracije jeste da se napravi kvalitetna i minimalistička sportska ženska odeća koja će biti udobna i sa ukusom. Jacquemus smatra da je bitno da odeća odgovara svakom tipu i figuri žene, ali i da se mora ispoštovati stil po kom je Nike prepoznatljiv. On tvrdi da ženska sportska odeća ima veliki potencijal za rast, pa su zato zajedno istraživali kakva je trenutna kultura sporta i redefinisali je za buduće generacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Čitava kolekcija će biti inspirisana estetikom devedesetih, kratkim teniskim suknjicama, ali će ti vintage komadi biti vraćeni u sadašnjost na sasvim nov način. Ovo će biti jedinstveni balans između estetike i udobnosti, luksuzan i prijatan za nošenje. Takva odeća je najbolji mogući izbor kada trenirate, gde neće ograničavati pokrete tela, a idealna je i za razne druge prilike koje ne podrazumevaju sport.

Nike će se predstaviti na nešto drugačiji način, iako će zadržati svoj šmek. Uz prepoznatljiv stil, biće pridružen fransuski šik kojim Jacquemus odiše. Takođe, Nike je najavio da će u znaku svog 50. rođendana učestvovati u sve više kolaboracija – kako bi ispitao tržište i prilagodio se novim potrebama potrošača za udobnošću koja je postala naglašena nakon pandemije.

Najbolja stvar od svega je što ovo neće biti jednokratna saradnja, već će se nastaviti i narednih godina. Veoma smo zaintrigirani da vidimo šta ova dva brenda imaju da nam ponude. Oduševljeni smo čestim kolaboracijama između poznatih imena u svetu mode. 

Nestrpljivo čekamo kada ćemo moći da vidimo čitavu kolekciju i kako su iskombinovali detalje oba brenda. Upravo ovakve saradnje diktiraju trendove i određuju budućnost mode.

Naslovna fotografija: instagram.com/voguemagazine

Jovana Petković

Comments