Jesen nam je kalendarski stigla i samim tim sa sobom donosi i promene u dizajnu enterija u vidu novih trendova. U ovoj godini već smo imali priliku da “usporimo”, pa smo se samim tim i više nego ranije posvetili sebi, svojim porodicama i svojim domovima, sa mišlju da ih učinimo sigurnim i lepim prostorima punim ljubavi. Nova sezona nam sa sobom donosi tri različita trenda u uređenju doma, a to su Earthen trend – za one koji inspiraciju ponalaze oblicima, teksturama i bojama prirode, Vision trend – za minimaliste, vizionare dizajna budućnosti i Legacy lounge trend – za one koji uživaju u funkcionalnosti, održivosti i dugovečnosti komada za koje se odluče. Svaki od ovih trendova lako će pronaći svoje fanove, a na vama je da se odlučite koji od njih najbolje opisuje vas i vašu filozofiju života. 

120601 Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš

Earthen trend

Ukoliko vas priroda inspiriše, ovo je savršen trend za vas. Kroz ovaj trend, inspirisan oblicima i bojama koje viđamo u prirodi, postižemo harmoniju i balans u životnom prostoru. U Earthen trendu fokus je na strukturama predmeta koje nas podsećaju na strukture iz prirode, a paleta boja kreće se od tirkiznih nijansi plave, maslinastozelene pa do zemljanih nude, braon tonova i boje rđe. Ovaj trend pogodan je za uređenje vašeg dnevnog boravka ili trpezarije, a pružiće vam mir i utočište u onim trenucima koje budete provodili u njima. Pored toga što ih možete ukrasiti biljkama ili cvećem u Felix vazi, idealno rešenje je da u njih unesete i Marstrand kružni sto, uz komforne Adslev stolice. Takođe, detalj u vidu lampe može umnogome upotpuniti vaš prostor – a u ovom slučaju preporučujemo pletenu stonu lampu Albert.

128756 Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš 130939 Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš jysk nova nova Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš

Vision trend

Ukoliko ste minimalista i pogled u budućnost i modernost vam je na prvom mestu, evo trenda za vas. U Vision trendu preovlađuju jednostavne forme i neutralne sive boje betona, uklopljene uz čisto drvo, kao i povremene crne i bele tonove. U uređenju životnog prostora ove sezone fokusirajte se upravo na praktičnost i komfor, jer ćemo svi mnogo vremena provoditi u domovima. Naša preporuka je kreiranje jedinstvene trpezarije, kao mesta u kom se okuplja cela porodica i u kom ćemo podeliti sve one kulinarske veštine koje smo stekli tokom karantina. Trenutno su u trendu kružni trpezarijski stolovi, a mi vam preporučujemo JYSK-ov Ringsted minimalistički sto, uz koji se savršeno uklapaju Kastrup stolice. Trpezariju možete upotpuniti i detaljima kao što je Magnus vaza – idealna za osveženje prostora, a koja do izražaja dolazi kada se postavi na jednostavni, crni Uptown stočić.

132270 Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš novi jysk1 Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš vision novi Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš

 

Legacy lounge trend

Ovaj trend je za one koji razumeju reč Hygge, dansku reč koja predstavlja osećaj udobnosti, zadovoljstva i ušuškanosti – što je na neki način savršena reč za opis doma. U legacy lounge trendu preovlađuju topli i ženstveni tonovi koji daju nežnost, a fokus je na dugovečnosti i održivosti dizajna prostora u kom živimo. Takođe, komfor doma često nije u velikim komadima nameštaja, već u malim stvarima koje nam upotpunjuju svakodnevicu. To su jednostavne stvari, kao nečija omiljena šolja, ćebe kojim se pokrivamo dok gledamo seriju uveče ili neki detalj koji nam je drag i koji savršeno upotpunjuje prostor. Idealna šolja za čaj u periodu jeseni je Anders šolja (pa eto ideje ukoliko još niste odabrali omiljenu), a dok je držite u rukama sedeći na svojoj najdražoj fotelji, možete se pokriti komfornim Bonderose ćebetom. Atmosferu sobi može vam dati Jens sveća, a ukoliko vašem prostoru fali još taj jedan detalj koje bi mu dao malo umetničkog duha, preporučujemo ukrasnu Sverre vazu od terakote koja je pogodna za svaku prostoriju.

130936 Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš jysk sveca Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš j Ovo su 3 GLAVNA TRENDA u uređenju enterijera ove jeseni + trendi komadi koje odmah možeš da nabaviš

Svakako, vaš dom bi trebalo da bude izvor sigurnosti i komfora, a na vama je da odredite šta u vama izaziva pomenute osećaje – a JYSK će tada biti tu da vam se nađe sa kvalitetnim i savremenim rešenjima u dizajnu enterijera. Pripremite se za dane koji nam predstoje i provedite hladnu sezonu uživajući u prostoru koji ste uredili baš po svojoj meri. 

Naslovna fotografija: JYSK

Comments