Pojedini filmovi se, naprosto, ne gledaju jedanput. To su legendarna ostvarenja kojima volimo da se vratimo, što zbog nostalgije, što zbog uživanja u nesvakidašnjoj radnji i estetici. Pojedine filmove doživljavamo sasvim drugačije u odraslom dobu u odnosu na to kad smo ih prvi put pogledali. Zato smo sastavili listu filmskih serijala kojima ćemo se uvek vraćati i koji su ostavili toliko dubok trag u našim srcima da ih možemo odgledati čak i više desetina puta.

Bridget Jones Diary

Bridget Jones je bila jedna od najpopularnijih fiktivnih junakinja početkom dvehiljaditih. Ona je neobična, duhovita, nesavršena – i baš zato možemo tako lako da se povežemo sa njom. Ovo je odlična serija filmova (ima ih tri) kojoj se vraćamo nakon svakog raskida.

Die Hard

Kad god se na televiziji prikazuje prvi ili treći deo filma Die Hard – sigurno je da nećemo prebaciti kanal, jer smatramo da su ova dva najbolja ostvarenja iz celog serijala. Bruce Willis je odlično odigrao ulogu isfrustriranog i sarkastičnog policajca, što svako sledeće gledanje čini jednako zabavnim.

Step Up

Ako barem malo volite ples i dobru romantičnu priču, sigurno ste već nekoliko puta odgledali Step Up. Postoji određena vrsta utehe u ponovnom gledanju filmova – jer smo emotivno sigurni, povezujemo sa glavnim likovima, i već znamo kakav će biti kraj.

Harry Potter

Harry Potter franšizu čini osam filmova koji su obeležili čitavu generaciju, a mi im se svake godine s nestrpljenjem vraćamo. Nema osobe na svetu koja nije čula za ovog mladog čarobnjaka.

Paranormal Activity

Ok, ovoj franšizi će se vraćati samo ljubitelji horora, ali setite se koliki je bum po premijeri napravio prvi deo iz 2007. godine. To je tada bio sasvim nov princip snimanja horora i, zato, ako volite ovakve filmove, nema sumnje da ćete želeti da ga pogledate više puta.

The Avengers

Avengersi su mnogima omiljeni Marvelovi likovi – i to sa dobrim razlogom. Ovi filmovi poseduju odličan balans između humora i akcije. Da biste bolje razumeli radnju, preporučujemo vam da odgledate filmove koji su snimljeni o svakom zasebnom liku. Ova akciona, zabavna ostvarenja možemo gledati bilo kad – a posebno u društvu.

The Matrix

Ne znamo za vas, ali mi smo uvek raspoloženi za The Matrix, a tu izdvajamo prvi deo koji je neprikosnoven. U svakom slučaju, čitavu seriju filmova treba odgledati, jer danas spadaju u opštu kulturu.

Indiana Jones

Indiana Jones filmovi nas, takođe, podsećaju na detinjstvo, jer su ih mnogi pogledali i pre nego što su naučili da čitaju. Gledati Indianu kako se bori protiv zlikovca i nalazi skrivena blaga uvek je svojevrsna poslastica, i to nas uvek vuče da ga stalno gledamo iznova.

Lord of the Rings 

I LOTR je franšiza koja je obeležila dvehiljadite. I dalje je neverovatno kako je autorski tim uspeo da napravi filmove takvog kvaliteta i sa tako uverljivim efektima. Kao i Harry Potter, i dan-danas ih gledamo sa uživanjem barem jednom godišnje.

The Godfather

Mislimo da bi bio greh da nabrajamo najbolje filmske serijale, a da ne spomenemo The Godfather. Ako ga niste do sada odgledali – pod hitno morate ispraviti tu grešku, jer prva dva dela predstavljaju najbolje filmove svih vremena. Posle ćete se toliko navući da ćete ih gledati nebrojeno puta.

Ovo su naši predlozi, a znamo da postoji još toliko ostvarenja koja se ne smeju propustiti. Koji je vaš omiljeni serijal filmova?

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments