Ušli smo u sezonu resort modnih kolekcija za 2023. godinu, u želji da unapred “pokupimo” modne trendove koji nadolaze – i u nastavku za vas izdvojili čak 8 sjajnih revija koje su nas inspirisale na stilske promene. Svetski modni brendovi potrudili su se da nam predstave raznolik izbor stajlinga i odevnih komada, a primećujemo da su se mnogi okrenuli nesvakidašnjim, originalnim i egzotičnim detaljima. Od uticaja hippie kulture i mode sa početka sedamdesetih godina koje smo primetili u stajlinzima brenda Moschino, pa sve do futurističkog, plemenskog stila nove revije modne kuće Louis Vuitton – izgleda da će nam moda u narednom periodu zaista doneti dugoočekivane i više nego dobrodošle modne promene. Uživajte, inspirišite se i pratite nas za još stilskih saveta!

Gucci

Kreativni direktor brenda Gucci, Alessandro Michele, već je doprineo kultnom statusu ove poznate modne kuće – a najnovijom revijom samo je potvrdio da i te kako zaslužuje svoje mesto u modnom svetu. Ovog puta, odlučio je da je vreme da Gucci kao brend napravi iskorak iz estetike kasnih šezdesetih, po kojoj je postao prepoznatljiv, i zaputi se u novom smeru. Možemo primetiti da su različite vremenske epohe u detaljima inspirisale Alessandra, a mi uživamo u kolir kragnama, sjajnim materijalima i glomaznom nakitu koji nas podseća na skupocene mozaike i oglavlja iz doba cara Justinijana.

The Row

Bliznakinje Olsen odavno su kako putem svog brenda, tako i ličnim stilskim izborima dosegle kultni status među trendseterima u svetu mode, a najnovija The Row kolekcija pokazuje nam da one ne planiraju da skoro napuste modni svet. Još jednom, bliznakinje su se vratile minimalističkom koloritu i sjajnim krojevima, a njihovu najnoviju kolekciju obeležili su nesvakidašnje dugi rukavi, slojeviti stajlinzi i kragne koje se ističu.

Moschino

Brend Moschino je poznat po svojim igrama sa estetikom, koloritom, dezenima, aksesoarima i inspiracijom – a kroz najnoviju reviju kanalisao je razigrani duh sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina. Inspiracija za kolekciju garantovano su bili hipi pokret, pevačica Chen i mankenka Twiggy, a modeli koje smo u okviru nje primetili savršeni su za letnje stajlinge. Zaista, da li nam je na letovanju potrebno išta više od dezeniranog kompleta ili kombinezona u jarkoj boji?

Chanel

Virginie Viard nam iz revije u reviju pokazuje da je prava naslednica duha brenda Chanel – kreirajući verne i uvek popularne modele i često se vraćajući tradiciji brenda. Iako bismo ponekad voleli da vidimo iskorak iz njene zone komfora, ne možemo a da se ne složimo da ova revija ima svojih svetlih momenata, koji se ogledaju u nesvakidašnjim kombinezonima uz koje su modeli u rukama nosili kacige za motor.

Louis Vuitton

Brend Louis Vuitton je jedno od najvećih iznenađenja sa ove liste, upravo zbog svoje resort kolekcije za koju bismo mogli reći da je pristigla pravo sa snimanja nastavka filma Dune. Modeli najnovije kolekcije asocirali su nas na to kako zamišljamo stilske izbore i modu u postapokaliptičnoj budućnosti – i možemo reći da uz njih budućnost ne izgleda tako crno! Iako stajlinzi sa revije sami po sebi možda nisu preterano nosivi u komercijalnom smislu, pojedinačni odevni komadi u drugačijim kombinacijama mogu izgledati odlično i biti statement celokupnog stajlinga.

Carolina Herrera

Modni brend Carolina Herrera nas je novom kolekcijom uveo u savršenu letnju bajku – uz svoje dezenirane, nežne haljine i predimenzionirane romantične šešire koji pružaju ne samo estetski doprinos, već i zaštitu od sunca za kojom žudimo. Ukoliko pri kreiranju autfita birate proverene klasike, inspiraciju ne tražite dalje od ove kolekcije. Strukirane haljine, dezeni voća i pruge – nepogrešiv su izbor za tople dane, piknike u prirodi i matine večeri uz koktele i sunce.

Givenchy

Ukoliko ste poslovna žena od stila, brend Givenchy definitivno je izbor za vas. Ovog puta, Givenchy se fokusirao na elegantne krojeve, minimalističku paletu i efektne detalje – a sve to uklopio u okviru jednostavnih, moćnih i šik stajlinga. Kapri crne pantalone i sako, ili pak dezenirana haljina sa statement kožnim, sjajnim mantilom preko, Givenchy jednostavno ne greši kada su u pitanju kombinacije za svaki dan.

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Jovana Pantić

Comments