Milanska nedelja mode je iza nas, a mi smo sumirali najbolje revije sa ovog modnog događaja. U nastavku vam predstavljamo najboljih pet revija poznatih italijanskih modnih kuća – koje su nas oduševile i koje su postavile nove trendove koje ćemo ubrzo garantovano viđati i u komercijalnoj proizvodnji odeće. Među ovim revijama pronaći ćete retro siluete, atraktivne dezene, modne detalje koji menjaju celokupne lookove – a na vama je da pogledate primere u nastavku i odlučite koja estetika od ponuđenih pet vam najviše leži. Mi smo uživali u posmatranju odevnih komada i stajlinga, a nadamo se da će oni i vas inspirisati!

Prada

Italijanska modna kuća Prada, iza koje stoji neverovatna kreativna direktorka i naslednica ove modne kuće – Miuccia Prada, još jednom nas je oduševila svojom minimalističkom kolekcijom sa jednostavnim, ali efektnim monohromnim bojama i atraktivnim modnim detaljima. Ovu kolekciju obeležili su dobro ukrojeni odevni komadi, kao i aksesoari u vidu lakovanih torbi u bojama i sandala na štiklu sa upečatljivim cvnetnim motivima (koje već sad želimo da ponesemo, iako je jesen).

Marni

Revija modne kuće Marni jedna je od najneobičnijih sa ovogodišnje nedelje mode u Milanu, a za nju je zaslužan modni kreator i kreativni direktor brenda Francesco Risso. Nju odlikuju neobični stajlinzi od odevnih komada u prugastim, kombinovanim dezenima, kao i nesvakidašnje frizure i šminka manekena. Ovo je prava pank revija, koja nas asocira na buntovnu modu devedesetih godina – i nadamo se da je ovo samo početak povratka razigrane mode koja probija granice.

Comments