Iako su nedelje mode, je li, modna stvar, daleko od toga da na revijama gledamo samo i isključivo garderobu, obuću i aksesoare. Nikako! Pažnju nam uvek privuku i dobre frizure, zanimljiv makeup, pa čak i manikir, koliko god delovao previše sitno. Prosto, logično je da tako sjajne kolekcije moraju da prate i sjajni beauty detalji, a s obzirom na to da je nedavno završena Nedelja mode u Njujorku prikazivala prolećne kolekcije, možemo samo da priznamo da jedva čekamo tu sezonu proleće/leto 2019! Ne samo zbog komada, već i zbog beauty trendova od kojih su ovi definitivno naj od naj!

“Orbit” manikir

Beauty trendovi nikada ne zanemaruju ukrašavanje noktiju, a na Njujorškoj nedelji mode smo uočili toliko sjajnih manikir-ideja da ne znamo koju bismo pre isprobali. Jeremy Scott je možda imao najbolje da ponudi, a reč je o takozvanom “orbit” manikiru koji podrazumeva da odabereš pastelnu bazu, a potom nokte uokviriš identičnom, ali bold nijansom. Deluje zanimljivo i prilično nosivo IRL, zar ne?

Neon ajlajner

Christian Siriano, Zero + Cornejo, The Blonds, saglasni su u tome da ajlajner iz crne definitivno treba da promeni boju u neku daleko upečatljiviju nijansu. Crvenu, na primer? Ili zelenu? Go bold or go home je pravilo koje smo u više navrata mogli da primetimo tokom revija, a ono koje zapravo želimo da pratimo tiče se upravo eye makeup-a. Uz sveden ostatak šminke, ovo je odličan način da istakneš oči, naročito u nekim posebnim prilikama.

Comments