Da li vam je poznata ova situacija: često kupujete nešto, orman vam je prepun da više nemate gde da stavite odeću, a onda – kada želite da se spremite za izlazak, uvek stojite ispred garderobera i ne znate šta da obučete i čini vam se da ipak nemate dovoljno odeće. Ovo su razlozi zašto vam se tako čini:

Nemate svoj stil i kupujete odeću prema trenutnim trendovima

Imate utisak da ste ormar napunili prelepim haljinama, ali ih retko kad oblačite. Moguće je da je njihovo vreme prošlo ili da nemate haljine koje odgovaraju raznim prilikama. Dobro organizovan garderober ima mnogo odeće koju ćete moći nositi u raznim prilikama. Tu će se naći nekoliko svečanih haljina, koje možete nositi u ozbiljnijim prilikama, ali i u klubu. Tu treba da se nalaze i haljine za svaki dan, u kojima ćete ležerno prošetati gradom, kao i one koje možete nositi na posao. To pravilo ne važi samo za haljine, već i za svu garderobu koju imate u ormaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Runway (@voguerunway)

Ako kupujete odeću prema trendovima, onda ćete moći da je nosite samo ograničen period vremena. Zato je najbolje da se ili držite klasika ili da izgradite sopstveni stil.

Kupujete samo ono što je na rasprodaji

Mnogo odeće, a malo kombinacija govori da ne kupujete pametno. Uvek treba da imate odeću koja se lako kombinuje, pa najpre na to treba da obratite pažnju. Ukoliko odevne komade kupujete impulsivno na rasprodajama, onda je mnogo veća mogućnost da su vam garederober oblikovale baš rasprodaje, a ne vi sami. Pre nego što se odlučite na to da kupite nešto, najpre se zapitajte da li vam je to potrebno.

Comments