Kao devojka u kasnim dvadesetim, moram reći da je skin care rutina važan deo mog dana – a sigurna sam da je ovo slučaj sa mnogim ženama (a nadam se i pokojim muškarcem). Našoj koži je potrebna nega usled toga što nas svakodnevno štiti od štetnih spoljašnjih uticaja, koji na njoj ostavljaju vidljiv i nevidljiv trag. S obzirom na to da je redovno obavljanje skin care rutine postalo široko rasprostranjeno, beauty industrija je napredovala i danas nam nudi sve različitije proizvode za rešenje različitih problema kože – ali, postavlja se pitanje kako odabrati onaj pravi? Zato vam u nastavku teksta predstavljamo nekoliko skin care trendova koji će vladati 2022. godinom i koji će u potpunosti transformisati vaše rutine i pogled na negu kože!

Obraćanje pažnje na mikrobiom kože i proizvodi sa probioticima

Barijera naše kože sastoji se od čitavog ekosistema dobrih bakterija, koje se zajedno nazivaju mikrobiom. Kada je mikrobiom uravnotežen, naša koža je zdrava, jedra i blistava, ali kada nije – možemo se suočiti sa pojavom ekcema, dermatitisa i drugim vidljivim i nevidljivim simptomima. Balans mikrobiomu kože mogu doneti proizvodi koji u sebi sadrže prebiotike i probiotike, kao i ceramide ili nijacinamide, a u 2022. godini upravo ovi proizvodi dobiće priznanje koje zaslužuju. Svojoj koži bi prvenstveno trebalo da se posvetite tako da oporavite njeno zdravlje, a tek zatim preduzmete sledeći korak.

Korišćenje pečurki u službi nege kože

Verovali ili ne, interesovanje za zdravstvena svojstva pečurki postaje sve popularnije u beauty i skin care svetu. Iako su se pečurke i gljive koristile u službi nege kože još u drevnoj Kini, one su u međuvremenu bile zaboravljene – sve do danas. Pečurke su moćni antioksidansi i prirodno imaju anti-upalno dejstvo, što ih čini odličnim proizvodima za negu kože koja je u upalnom procesu. Pečurke možete uvesti i u svoj svakodnevni plan ishrane, kao i u svoju skin care rutinu!

Comments