Letnji period treba da iskoristimo za isprobavanje boja i za izlaženje iz komfor-zone. Leti se javlja magnetska energija, pokretačka, i koliko god da ste bili pasivni – leti se sve menja – kako u ponašanju, tako i u želji da kod sebe nešto izmenimo. To može da bude bilo šta – od frizure preko drugačijeg manikira, pa sve do promene u šminkanju.

Naravno, promena ne mora da bude posebno dramatična, već onakva kakva vam odgovara. Možda vam je trenutno samo zanimljivo da isprobate novi ajlajner, da stavite malo intenzivniji karmin ili malo vše rumenila – kako god bilo – promena je neizbežna.

Kada je u pitanju promena u šminkanju, inspiraciji nikad kraja. Konstantno nailazimo na nove načine da se našminkamo, na trendove i na korišćenje određenih senki koje nismo koristili pre. Ali, u tome je pola zabave! Iz tog razloga vam predstavljamo ultimativni timeless makeup lookove koje ćete poželeti da isprobate ovog leta!

Leto je savršen period u kome možete da se oslonite na svoju skin care rutinu i da se pozdravite sa tečnim puderom. Vaš najbolji prijatelj leti mogu biti vaše pege i, naravno, krema sa SPF-om. Ukoliko u toplim danima ne volite da nosite previše šminke, možete da se odlučite za to da samo nacrtate obrve i stavite sjaj za usne – i spremni ste za bilo kakav poduhvat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SALEM (@salemmitchell)

Ako biste da stavite što manje šminke, ali ne i makeup free, onda je ova opcija definitivno za vas. Vaš najbolji prijatelj su neutralne nijanse kao i koretor kojim možete da prekrijete “nedostatke”. Sa druge strane, korektor će učiniti da vaše lice ne bude maskirano, već da svakako izgleda zdravo i prirodno, pogotovo ako imate pegice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели V I V I ‘ S M A K E U P (@vivis_makeup)

Sada ćemo brzo preći na kolorit. Kao što možete da vidite na fotografiji, na prvi pogled izgleda kao da je u pitanju izuzetno komplikovan makeup, ali to nije slučaj. Potrebno vam je svega 3 senke – jedna baby pink koju ćete staviti preko celog kapka, zatim, žuta senka, poželjno sa šljokicama kojom ćete naglasiti uglove očiju, i jedna tamnoljubičasta kojom ćete odraditi ajlajner. Ova kombinacija je savršena u momentima kad od svog makeupa želite više!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ЯНА | МАКИЯЖ ТЮМЕНЬ (@shahmatova.ya)

Grafički ajlajner je još uvek jedan od omiljenijih trendova makeup artista i njegova popularnost ne jenjava. Kada je letnja šminka u pitanju, možete da odradite grafički ajlajner kojom god bojom želite, ali je ipak najbolje ako se odlučite za jarku nijansu, kao što su hot pink ili narandžasta.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DANA VAUGHAN | MAKEUP ARTIST (@dmv.makeupartistry)

Malo roze boje nikad nije na odmet. Leti, peachy nijanse stoje predivno, pogotovo kada ste malo preplanule. Pored peachy karmina uvek možete da dodate i malo jača rozikasta rumenila koja će vam doneti dodatno preplanuli izgled. Ako se odlučite za rozikaste tonove, onda je najbolje da vam makeup na očima ostane neutralan – kao što je glumica Madelaine Petcsh odradila uz samo braon ajlajner kojim je uokvirila oči.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Madelaine Petsch (@madelame)

Sigurno ste već primetili da ova lista summer makeupa nema dovoljno šljokica. I mi smo! Zato vam nudimo savršeni letnji makeup sa šljokicama! Naravno, savršena nijansa za sve je zlatna, pogotovo kada malo potamnite. Oslonite se na bronzane nijanse koje ćete koristiti za senčenje, a na kapku prstom nanesite sedefastu ili šljokičastu senku.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ЯНА | МАКИЯЖ ТЮМЕНЬ (@shahmatova.ya)

Naslovna fotografija: instagram.com/shahmatova.ya

Milica Antić

Comments