Mnogo nam se dopada kako šminka evoluira, pa danas imamo toliko raznovrsnih stilova da je na vama samo da birate. Želite da istaknete najbolje na svom licu, nikakav problem, to možete uraditi šminkom. Volite da šminku koristite kao umetnički izraz – samo odgledajte seriju Euphoria i bićete i te kako inspirisani. Vaš stil šminkanja je takav da podseća na neka prošla vremena? Pedesete, šezdesete, sedamdesete, osamdesete, devedesete, dvehiljadite – tu smo!

Ovo su makeup lookovi koji su ponovo u trendu na moderan način i jedva čekamo da počnemo da ih viđamo svuda oko nas.

Naglašeno rumenilo

Mnoge devojke izbegavaju da nanose rumenilo zbog straha da će biti isuviše naglašeno. No, tridesetih godina se baš takva šminka nosila i izgledala je prilično glamurozno, naročito sa tankim obrvama. Pogledajte na šta mislimo:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Narandžasto-crveni karmin

Narandžasto-crveni karmin će vam biti – ili omiljeni, ili vam nikada neće pasti na pamet da ga stavite. Istina je da ne stoji svakom, ali ova boja karmina je bila izuzetno popularna četrdesetih godina prošlog veka. Uz ovaj karmin naglasite oči i izgledaćete kao da ste išetali iz filmskog klasika.

Nacrtani mladeži

Obožavatelj ste Marilyn Monroe i oduvek ste hteli da crtate mladež kao ona, samo to niste činili jer ste mislili da će vas svi oko vas ismevati zbog toga? Onda imamo dobru vest za vas – trend crtanja mladeža se vraća. Samo ga nemojte crtati crnom olovkom, već onom u prirodnoj u boji mladeža, i izgledaće mnogo prirodnije i suptilnije.

Grafički ajlajner

Sedamdesete su čitave u eksperimentima i obožavamo ih zbog toga. Takođe, oduševljeni smo što se ponovo vraća način šminkanja koji je bio izuzetno popularan u ovom periodu, a tu pre svega mislimo na grafički ajlajner. Možete crati oko očiju šta god vam padne na pamet u bilo kojim bojama. To ne moraju više biti samo simetrične linije koje naglašavaju oči, već i umetnički izraz.

Šljokice, šljokice, šljokice

Najdraži vintage trend koji nam se vraća na velika vrata su šljokice. One su se najviše nosile sedamdesetih i osamdesetih godina, a izgleda da će sada po popularnosti stići i taj period. Danas ništa nije više in od šljokičaste senke za oči.

Metalik senka

Sledi još jedan trend iz osamdesetih. Ako volite jake boje zasigurno će vam se dopasti ovaj trend. Metalik će uvek biti u fokusu, kako god da izgleda ostatak vašeg makeupa. Probajte, sigurno će vam se dopasti!

Bordo karmin

Devedesete su sinonim za bordo karmin. Pojedini od nas nikad nisu prestali da ga nose, a obožavali su ga naročito oni koji su prošli kroz goth fazu. Ovaj karmin ćete naredne jeseni videti svuda, jer devedesete su se vratile, ne samo u modu, već i u makeup.

Naslovna fotografija: instagram.com/nikki_makeup

Jovana Petković

Comments