Šesti BAFE – “Balkan Art Fashion Event” održao se od 14. do 19. juna i obuhvatio je tri revijalna dana u prostoru kluba “Drugstore” (Bulevar Despota Stefana 115), kao i zanimljivi prateći program.

Ovogodišnji prateći program obuhvatio je i izložbu – Eco art projekat, studenata Modnog dizajna Univerziteta Metropolitan, pod nazivom “Reclaim your creativity, restore your mind”. Studenti Univerziteta Metropolitan sa smera Modni dizajn na ovogodišnjem prolećnom BAFE-u predstavili su se projketom inspirisanim jednim od trenutno veoma aktuelnih umetničkih pravaca – Eko Art. Ekološka umetnost ili eko-umetnost je umetnička praksa koja obuhvata  etiku socijalne pravde u svom sadržaju i formi/materijala.

Umetnici koji pripadaju ovom pravcu usmeravaju svoju pažnju na okruženje – sa fizičkim, biološkim, kulturnim, političkim i istorijskim aspektima ekoloških sistema. Stvaranje radova bazira se na svim materijalima koji nas okružuju od prirodnih materijala, ekoloških snaga kao što su vetar, voda, ili sunčeva svetlost ali i materijale upotrebne vrednosti od gume, kablova, plastike, metala i sličnih, a koji se u novoj formi (reciklaža) iznova obnavaljaju i daju novu formu.

IMG 9981 Ovogodišnji BAFE bio je obogaćen radovima studenata Modnog dizajna
Comments