O “Gossip Girl” seriji smo već govorili, ali o ovim junacima nikada dosta reči. Iz sezone u sezonu vidimo ih u sve boljim izdanjima, pa tako u poslednjoj, petoj, imaju čak petnaest svetski poznatih dizajnera koji sarađuju sa stilistom serije, Erikom Damanom (Eric Daman). Serena (Serena) i Bler (Blair) postale su modne ikone, i uspele su da dignu pompu kakvu nismo doživeli ni u najboljim danima drage nam Keri, koja je zauvek otišla u istoriju.

Ova dva lika u seriji su najbolje prijateljice, ali su u svemu različite. Ukoliko želite da se oblačite kao one, naravno ne doslovno, za to bi vam bio potreban budžet naše države. Evo osnovnih karakteristika njihovog stila, pa po želji uklopite detalje i slične komade garderobe na svoj način.

Serena van der Vudsen (Serena Van der Woodsen) koju glumi Blejk Lajvli (Blake Lively) jeste lepa, plavokosa i harizmatična devojka, koja upravo igra na tu kartu. Ova serija ju je od nepoznate glumice odvela pravo na crveni tepih, kojim je istog trenutka i zavladala. Uzor joj je Kejt Mos (Kate Moss) i često je viđamo u uskim pantalonama, koje joj ističu noge za kojima mnogi uzdišu.

gossip girl season 4 serena gold balmain jacket bright blue pants 940ls092210 Pa pa Carrie, dobrodošle Blair i Serena

Mlada nada Holivuda

Oblači se izazovno, ali voli i boho stil. Ume u isto vreme da izgleda provokativno, ali i elegantno, prefinjeno. Gotovo uvek bira kreacije koje joj dodatno naglašavaju liniju tela. Voli da se igra, da spaja nespojivo, a da to na njoj izgleda ležerno i svakodnevno. Spaja moderan i vintage način odevanja.

Zaštitni znak je lepa, negovana zlatnoplava kosa, koja joj daje posebnu energiju. Neuredne i krupne lokne, postale su uzor i zaštitni znak mnogih devojaka. Američka robna kuća Kitson, Neimann Marcus i Saks imaće u ponudi kolekciju koju je osmislio Romeo & Juliet Couture. Cela kolekcija je nadahnuta Serenom van der Vudsen. Zanimljivo je da je ovo prva linija koja se zasniva na liku iz serije, a ne iz stvarnog života. Eto dokle doseže popularnost ove serije i zašto je Keri prevaziđena.

1B211DAD7D91A49FA6A45C685EAC9 Pa pa Carrie, dobrodošle Blair i Serena

Spoj modernih elemenata i vintidž stila

Lik Bler Valdorf (Blair Waldorf), koju tumači Lejton Mister (Leighton Meester), pridobio je velike simpatije. Dok Serena ide na kartu seksepilnosti, Bler predstavlja modernu klasiku, koja nimalo nije dosadna.

tiaras famosas usam como detalhes enfeites moda acessorios copmpondo estilo blair gossip leighton cetim festa Pa pa Carrie, dobrodošle Blair i Serena

Nova Odri Hepbern

Nikada je nećete videti u pantalonama ili farmerkama. Isključivo nosi haljine i suknje. Uzor joj je Odri Hepbern (Audrey Hepburn), a zaštitni znak crvena boja. Romantična je, pa se u skladu sa tim i oblači. Možemo je videti u balskim haljinama, preslatkim kompletima i prelepim kaputima asimetričnih krojeva i helankama jarkih boja. Ne nosi uvek cipele sa štiklom, iako ima divnu zbirku, već nosi i baletanke. Divimo se njenim tašnama. Uglavnom nose potpis Chanel, Blerinog omiljenog brenda, kako u seriji, tako i u stvarnom životu. Poznata je po rajfovima za kosu različitih oblika i veličina, mini suknjama, košuljama sa mašnama i volanima, kardiganima, zanimljivim cipelama i tašnama.

tumblr l9spn85mBH1qc2ijgo1 500 large Pa pa Carrie, dobrodošle Blair i Serena

Romantično, neobično i ženstveno. Bravo, Bler!

Obe su prihvatile trend jarkih boja, pa ih tako možemo videti u žutim, narandžastim, tirkiznim, kraljevskoplavim i rubincrvenim kreacijama.

Serena neguje boho i ležeran stil, dok kod Bler vladaju ženstveni, romantični, ali nikako obični krojevi i besprekorna elegancija. Za kratko vreme, postale su modne ikone.

Možemo da usvojimo neke detalje iz njihovog stila, i naravno da pratimo dešavanja u seriji, koja su moram priznati, iz epizode u epizodu sve zanimljivija.

tumblr kpcaioXQzM1qzbgoso1 1280 Pa pa Carrie, dobrodošle Blair i Serena

Modni uzori devojkama širom sveta


Marina Marinković ne može da zamisli dan bez smeha, sarkazma i prijatelja. Voli Španiju, modu, mamu, poeziju i prozu, dobru organizaciju i Vladu Georgijeva. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste. “Don’t get confused between my personality & my attitude. My personality is who I am, my attitude depends on who you are.”

Comments