Istina je da su ti mogućnosti neograničene i da ne treba sebe da ograničavaš ulaganjem truda u to da se udaš. Udaja i brak trebalo bi da budu šlag na torti, a ne početna stavka u tvom životu. A najbitnija stvar u celoj priči je ljubav, koja ako nije jača od svega, džaba je i haljina i žurka za cirka stotinak ljudi i fotografije koje ćeš gledati jednog dana pitajući se jesam li to ista ona ja.

Prati svoj put i ljubav ce doci1 Pa šta ako se nikad ne udaš

Prati svoj put i ljubav će doći

Čini se da se obnavlja trend udavanja radi udaje, radi statusa ili ispunjavanja tuđih očekivanja. Toga je oduvek bilo, ali danas kada kao žene imamo sve mogućnosti da same uredimo svoj život, zašto se i dalje pribegava tim prevaziđenim shvatanjima? Na kraju krajeva, šta će se desiti ako se nikad ne udaš? Ne mora nužno da znači da ćeš biti nesrećna i usamljena. Ne mora da znači da nećeš voleti niti da ćeš ostati bez porodice. Najgore što može da te snađe je da će te komšinice ogovarati iza leđa da si raspuštenica, ali ćeš sigurno naći u životu mnogo smisla van zadatog, utabanog puta. Svadbu možeš da propustiš, ljubav ne smeš!


Maša Lopičić je diplomirani filolog i novinar. Ljubitelj knjiga, filmova, pasa i visečasovnog kafenisanja s prijateljima. Vizionar i večiti borac protiv vetrenjača i nepravde.

Comments