U detinjstvu je bila “starmala” s najlepšom kosom u vrtiću, u kojoj su često završavale žvake drugih devojčica. Tokom škole pokazivala je talente za skoro sve vrste umetnosti, osvajala prve nagrade u školi, razvaljivala matu, a u pubertetu bila najbolji ortak najslađim tipovima iz gimnazije. Već tada je bila meta ogovaranja na velikim odmorima da se previše druži sa profom iz psihologije. Činjenica da ju je profa garant spremao za ozbiljne frojdovske probleme s kojima se sada naizgled vešto susreće, kao mlada, zrela žena koja svaku od nas ipak ostavlja bez daha.

Sad kad je velika, samostalna, oprostićemo joj najbolje noge u gradu, al’ daj da pobrojimo da l’ je ona stvarno ta srećnica, spoj Venere i Atine, ili je skrivena osuđenica na propast?

Karijera: Koliko puta smo je osudili da je posao dobila preko kreveta? Mnogo. Uvek. Ma važi da se stvarno toliko dobro pokazala na razgovoru za posao, iako ima izuzetne reference i manipulativne veštine u komunikaciji, pokazala se ta direktoru ispod stola. A te ocene na faksu, to joj je garant završio neko, tj. ona sama, u kabinetu kod profe. I brate ta gazi preko mrtvih do cilja!

Iako izgleda kao čelična lejdi, u početku joj je izuzetno teško, jer samo ona zna koliko je  žurki i tipova propustila zbog štrebanja za ispite, al’ na kraju ipak nauči da se nosi s tim. Negde kad ode u penziju. Zbog ambicije koju ima od malena, stalno se bori s tim da ambicija ne postane bolesna. I stalno pati od pitanja da li je posao dobila zbog izgleda ili zbog sposobnosti – pameti. Ako nauči da živi s tom dilemom i radi dobro svoj posao, dobila je i odgovor na famozno pitanje.

Slika12 Pametna a lepa: Srećnica ili osuđenica na propast?

Biljana Cincarević vešto oslikava našu temu, a kao pametna i lepa u Srbiji-oseća

Društvo: Koliko puta smo želeli da budemo u njenom društvu zbog beneficija?

Uhhh! Mislim, aj’ što zna pola grada, što je realno jedna od onih devojaka koju samo treba da okrenemo da nam nešto završi – od karata za Stinga do kazne u vožnji zbog 2,2% alkohola, ma brate laganica, pustićemo joj na Facebooku poruku u inboks da vidimo šta može da uradi pored toga, jeste da nam je bilo trulo da joj izjavimo saučešće prošlog meseca i to što smo je zaobišli kad je raskinula.

“Ej, cici, kad ćemo na kafu, mogle bismo i da izađemo?” – period oko prvog u mesecu, kad joj legne plata.

Ovo je tema koja ozbiljno drma našu alfa ženku. Jer iako ona “može sve sama”, i niko joj ne treba, krišom ženka uz po koju suzu i čokoladu sluša onu dobru staru pesmu: “I dobro znaj, za tebe uvijek biću tu, u pola noći kad ti zatrebam, k’o prijatelj ću puno da ti dam… samo mi reci da znam… ” i zamišlja kako bi joj dobro sad palo uvaljivanje na rame jednog Vlada Georgieva.

Slika21 Pametna a lepa: Srećnica ili osuđenica na propast?

Nisam Vlado, al’ imam čvrsto rame i veliku Milku

Ljubav: Koliko puta smo tračarili o tome kako je sama, kako uvrnuto krije veze i smatrali da svaki tip koji je startuje želi samo da je k…..? Pa stalno. Doduše bili smo mahom u pravu, ali smo joj ozbiljno stavljali tuzlansku solanu na rane.

Mislim realno, zašto bi nju takvu cimao neki lik za kojim svaka druga žena seče vene, bolje ja da joj kao ortak kažem direktno da se ne nada ljubavi, a Milica k’o drugarica nek joj kaže iz svojih tračerskih izvora da on svaku startuje tako kad popije.

Slika31 Pametna a lepa: Srećnica ili osuđenica na propast?

Jednu tuzlansku solanu posle Nikole Koje, molim!

Nađe se poneki iskreni i dobrodušan savet drugara njenih godina poput: “Care, ti si super cica, mi se svi ponosimo tobom, ali realno – kome treba takva riba? Ja, brate, pijem pivo u kraju sa ortacima, i znam da se i ti u tu priču lako uklopiš, ali svaki lik naših godina se oseti bezvredno kraj tebe. Još kad ponudiš da kupiš turu piva, a mi bez dinara.”; ili komentar prijatelja, starijeg od nje 15 godina: “Lepa i inteligentna, ubitačna kombinacija. Muškarci to ne vole, znaš? ”.

Zna ona sve. Zna i gde Đavo spava. Zna da onaj tip što joj trenutno prilazi garant nema ispod skoro 40 godina, i svesna je da će joj u životu uglavnom samo takvi prilaziti, jer su oni vremenom naučili da hodaju uz takve žene. Često će biti okružena zauzetim muškarcima, stavljena pred ponudu da kao večna odlikašica bude “No 2”. Ponekad joj može prići momak približno njenih godina s veličinom ega koji će se takmičiti s njenim, koji je kao i kod svake alfa ženke, velik’ k’o Kilimandžaro. Kao i oduvek, sama će žvake skidati iz kose.

Izvori fotografija: puls.sm-art.info, veht.com, fotogrames.es


Mrkićeva – Dartanjanova kći. Menadžer u kulturi. Plaćeni revolucionar na obroncima Južnih Anda. Devojka koja će spasiti Če Gevaru. Mali pirat s Jadrana. Borac za prava životinja i rok muziku u Srbiji.

Comments