Da li su se neke od vas za poslednjih nekoliko nedelja osetile pomalo zapostavljene od strane svog muškarca? Da li ste primetile kako se vaša jača polovina povremeno pretvori u desetogodišnjaka? Da često nešto petlja mimo vas, i sa svojim drugovima priča o nekim polutajnim temama, služeći se neuobičajenim frazama tipa “skupljaš?”; “menjaža”; “tapke”, “duplikati”, “kol’ko ti fali”, “sačuvaj mi sve Kamerunce koje imaš” itd. Ako jeste, onda vaša jača polovina skuplja čuvene PANINI sličice za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Prema tome – ništa vi ne brinite, voli on vas još uvek, ali tradicija iz detinjstva mora da se poštuje.

Da, znam da i među vama ima onih koje skupljaju sličice zajedno sa njim, ali verujte na reč – iako on to neće otvoreno reći, on ipak želi da ih skuplja sam ili bar sa nekim ortakom. Baš kao kad neki muškarac povede devojku na utakmicu i u sebi misli “Majko mila, šta mi je ovo trebalo” dok ga ona pita zašto onaj sa zastavicom trčkara uz i niz aut liniju. Ali joj on to neće reći. Mnoge od vas sad misle “Ne, moj dečko baš voli kad mi to zajedno skupljamo”, ali verujte – ne voli!

prichiny gormonalnyh narushenij 2 Panini manija: Muške detinjarije koje smetaju ženama ili stvar tradicije

Pokušajte makar malo da razumete situaciju. Skupljanje čuvenih Panini sličica kod muškaraca bilo kog životnog doba ima višestruk smisao. I pre nego sto se to i zapitate – ne, nije on mator za te “detinjarije”. Nema tu mator. Godine nemaju veze sa tim. Pre svega, to je pitanje tradicije. Španija 82, Meksiko 86, Italija 90, SAD 94, Francuska 98… Pa možete li i da zamislite koliko je to ukupno sličica tokom svih tih godina?! Verovatno ih je skupljao i dok je bio u predškolskom uzrastu, i jednostavno drži do toga. Možda neki od njegovih drugova skupljaju, pa im se on jednostavno pridružio radi druženja. Možda jednostavno čovek voli, jer mu to pričinjava zadovoljstvo drugačije od bilo kog drugog. To ga makar na par minuta dnevno vrati u neke lepe dečačke dane. Kod nas muškaraca, skupljanje sličica je izazov, inat, dostignuće, osećaj potpunosti… Pa znate li šta znači zalepiti poslednju sličicu? Znači da vrediš! Da umeš! Da možeš! Da si borac i pobednik! Eeeej…

Možda vas čudi što zove ortake da pita za duplikate i ugovara menjažu. Ili je već bio ispred Terazijske česme, na poznatom beogradskom javnom mestu za menjažu. Možda vam je bez veze sto se nervira što ne može da sakupi neki tim. Možda vam je detinjasto što uz pivo on čak i sada odigra neke “tapke”. Ali kako da vam objasnim. Tapke su kult. Sličice su kult. Neki muški ponos. Nije to strašno, i tapke obično prođu za 20 minuta, ali za tih dvadesetak minuta igranja tapki, svi ostali dokazi muškosti prestaju da budu važni. I veličina i tehnika i koja kola vozi… Sve što je važno je pokazati da si faca i uzeti što više sličica protivniku. Tada i samo tada, svo dokazivanje muškosti svešće se na to koliko će se sličica obrnuti tapkanjem. Ne pitajte za objašnjenje, to je neki vid prolazne sujete alfa mužjaka.

I zato, drage naše lepše polovine, ne brinite! Volimo vas i dalje, i želimo da vam poklonimo svu pažnju koju zaslužujete, ali razumite nas dok detinjimo skupljajući te sličice. A mi vam zauzvrat obećavamo da ćemo istrpeti bez zvocanja sledeće gledanje “chick” filma sa Sarom Džesikom Parker, i nećemo vas pitati zašto kupujete još jednu kremu za lice, iako ih već imate 20. Evo, obećavamo.

Nikola Čobić

Comments