“Moja kosa je uvek bila moj zaštitni znak. Suočavanjem sa tim da ću ostati bez kose zbog terapija, krenula sam da tražim odgovarajuću periku. Naišla sam na objavu Pantene kampanje Daj snagu i javila sam se Ženskom centru Milica. Dobila sam jednu od prvih napravljenih perika na korišćenje i ta perika je posebna – tu kosu je donirala devojka koja se zvala isto kao ja.”

Ovo su reči Jelene Radulović, hrabre žene koja je pobedila bolest i postala koordinatorka u Ženskom centru Milica. Ona je samo jedna od mnogih žena kojima je Pantene kampanja Daj snagu, u saradnji sa Ženskim centrom Milica, pomogla da lakše prebrodi najemotivniji trenutak u lečenju bolesti – gubitak kose.

Kampanju Daj snagu Pantene od 1. marta 2019. realizuje u dva navrata godišnje, u saradnji sa nevladinom organizacijom Ženski centar Milica i uz podršku kompanije Delhaize. Cilj kampanje je da se pruži podrška ženama koje su prošle ili prolaze kroz bitku sa rakom – donacijom kose i sredstava za izradu perika.

Evo zašto je Pantene kampanja Daj snagu najlepši izraz solidarnosti sa svim lavicama koje biju veliku bitku – ali i kako možete i vi da se priključite ili zatražite kvalitetnu periku od prirodne kose!

Daj snagu KV Dajte snagu ženama u borbi protiv raka: Pantene vas poziva da donirate kosu i sredstva za izradu perika

Trenutak kad bolest postane stvarna

Kosa oduvek predstavlja simbol ženstvenosti i lepote, nešto po čemu nas prepoznaju i što umnogome utiče na naš izgled i samopouzdanje. Zato svako od nas može da zamisli kako se osećaju žene koje počnu da gube kosu zbog hemioterapije. Stavimo se u njihove cipele – i makar na trenutak zamislimo kako izgleda taj teški momenat, kad bolest postane ogoljena i stvarna.

“Gubitak kose za ženu, koja prolazi kroz proces lečenja, predstavlja najteži i najemotivniji trenutak. Zato smo tu, da ih podržimo perikama od prave kose i damo snagu”, govori Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra Milica.

Jedna od prvih žena koja je dobila periku od prirodne kose, koja je izrađena uz pomoć kampanje Daj snagu, jeste upravo Jelena Radulović. Ona je objasnila koliko joj je perika značila u najmračnijim danima borbe sa bolešću.

“Svi su mislili da sam malo promenila boju kose i govorili su mi da sam lepa, a u stvari, nisu ni znali da sam u procesu lečenja – i to mi je jako značilo, jer sam želela da zaštitim svoju decu od teških priča i pogleda. Čak sam donirala svoju kosu pre nego što sam otišla na terapiju i od moje kose je napravljena jedna perika. Sad, kad se sve završilo, aktivni sam član udruženja i pomažem drugim ženama koje se suočavaju sa bolešću”, govori Jelena.

Baš kao što je perika od prirodne kose pomogla Jeleni, na isti način može da olakša najteže dane i drugim ženama, a vi možete da date svoj doprinos ovoj plemenitoj kampanji na dva načina.

Daj snagu doniranje kose 2 Dajte snagu ženama u borbi protiv raka: Pantene vas poziva da donirate kosu i sredstva za izradu perika

Dajte snagu hrabrim ženama da istraju u borbi i povrate svoj osmeh

Vaš gest može nekome da znači čitav svet – i osvetli dane kad je najmračnije. Zato vas pozivamo da se pridružite Pantene kampanji Daj snagu i pružite podršku ženama u borbi protiv raka dojke.

To možete učiniti jednostavno, kupovinom Pantene proizvoda u Delhaize objektima do 15. novembra. Svaka kupovina predstavlja jednu donaciju Ženskom centru Milica. Ovo udruženje, u kojem učestvuju mnoge žene koje su pobedile rak, od vaših donacija finansira deo svog rada i proizvodnju perika. Osim što proizvodnjom kvalitetnih perika od prirodne dlake olakšava ženama period gubitka kose, Ženski centar Milica im pruža podršku i na psihološkom nivou, kroz edukacije i savetovanja.

Drugi način na koji možete da pomognete u izradi perika je donacija kose. Za izradu jedne perike potrebno je 250-400 gr kose u zavisnosti od dužine i kvaliteta, a sve tačne uslove prilikom šišanja možete pročitati u pravilniku. Kosu šaljete na adresu Ženski centar Milica, Nemanjina 8/16, 36210 Vrnjačka Banja.

Perike od prirodne kose važe za najkvalitetnije, jer je izrada u potpunosti ručna, „udobnije su“, a takođe i verodostojnije u odnosu na sintetičke. Uz ove perike, svakoj ženi koja se bori sa rakom će period hemioterapija biti barem malo lakši, a vi ćete znati da ste nekome bar na trenutak vratili osmeh.

Ovo je već peta godina kako Pantene Daj snagu kampanja i Ženski centar Milica pružaju konkretnu podršku ženama u borbi sa bolešću – zato postanite deo plemenite tradicije koju vredi održati. Solidarnost je naša neprocenjiva vrednost – pridružite nam se!

Daj snagu doniranje kose 3 Dajte snagu ženama u borbi protiv raka: Pantene vas poziva da donirate kosu i sredstva za izradu perika
Pantene logo 3 Dajte snagu ženama u borbi protiv raka: Pantene vas poziva da donirate kosu i sredstva za izradu perika

Više o Pantene kampanji Daj snagu saznajte na sajtu Ženskog centra Milica, kao i na Pantene Srbija Instagram i Facebook stranicama.

Comments