Zaljubim se (imunitet na to se nikada ne stvara, pa nema potrebe da strahujete da se nećete zaljubljivati kad primetite da matorite, niti da ćete prestati da se zaljubljujete, jer ćete se s godinama opametiti), dakle, zaljubim se danas. I uživam u svom zanosu do sutra. Prekosutra sam već povređena, jer su mi očekivanja skočila do neba, smračim se, sevam i grmim, napišem pesmu i fak dis šit. Ne kažem nikad više, ne kažem ni jedva čekam ponovo, samo vozim dalje.

A ima i kad se zaljubim, pa se zainatim po godinu, dve, tri. Ko kaže da nemam vremena za te gluposti? Ko kaže da je neprilično u mojim godinama? Ko kaže “dokle ćeš više da se zajebavaš s klincima?” Pa, ono, kao, svi. E pa, svi, pardon maj frenč, aj dont giv a fak. Možda ćete vi posle da živite, ili se kandidujete za svece, ili ste super zadovoljni svojim životima i vaše vožnje nisu sumanuti i vratolomni rolerkosteri u japanskim avionima na šine, koji će precizno u sekund stići na kraj odredišta, tako brzo i efikasno, da nećete stići ni “jebiga” da kažete. Ja ću da letim sa vetrom u kosi i da urlam “jebigaaaaaa” dok mi vetar nabija reči niz grlo i tera me da ih progutam, sve dok me to zabavlja. A ko je taj ko može da odredi nekome šta je zabavno? Ili da tvrdi da nije dovoljno to što je nešto zabavno? Ko god da je, ko ga jebe.

Najbolji prijatelju, koji osuđuješ moje slabosti i smatraš da sam suviše matora, da bih dozvoljavala bednicima da gaze po mom dostojanstvu, jebi se. Koje, bre dostojanstvo? Zabol za dostojanstvo.

Deco moja voljena, koja strahujete da će vas majka sve više i više brukati, jebite se. Dobro će vam činiti.

Momci moji razni, bivši, usputni, budući, što me niste upoznali, iako ste imali svaku priliku i ljutili se i nervirali što vam narušavam svaki stereotip o ženi, jebite se. I vašim majkama poručite da se jebu, kao i svojim bivšim, sadašnjim i budućim curama.

To je, otprilike sve što svima imam da poručim, onako od srca. Jebite se, ljudi. Bukvalno i metaforički. Zbog zdravlja, svog i mog. A ako vam se jebe za to šta ja imam da vam poručim, utoliko bolje za vas. I za mene.

Naslovna fotografija: instagram.com/kat_in_nyc

Aleksina Đorđević

Comments