Covid-19 nije promenio samo našu svakodnevicu i društveni život, već i način na koji se odigravaju sva kulturna dešavanja na koja smo navikli – od pozorišnih predstava i izložbi do velikih festivala i modnih revija. Ipak, institucije kulture i velike manifestacije trude se da pronađu način da opstanu i ostanu povezane sa svojom publikom, te da je, uprkos okolnostima u kojima smo se našli, ne razočaraju.

Već nekoliko meseci unazad, imamo prilike da gledamo predstave, slušamo koncerte i obilazimo svetske muzeje onlajn. Svi smo se pitali šta će se dešavati sa nedeljama mode zakazanim za jun i jul, a ubrzo smo dobili i odgovor – revije neće biti otkazane, već će se (u većini slučajeva) emitovati onlajn. Paris Haute Couture Fashion Week, kao i Milano Fashion Week, moći ćemo da pratimo uživo, iz svojih domova. I ma koliko da to zapravo ne može da se poredi sa “živim” događajem, ova vest nas je veoma obradovala i ne možemo reći da nismo u iščekivanju novih kolekcija visoke mode i svih tih fantastičnih dizajnera koje volimo. Evo šta nas sve očekuje na sledećem izdanju Paris Haute Couture Fashion Week-a.

Pariska nedelja mode će ovog jula biti digitalna, a po prvi put ćemo imati prilike da modne revije premijerno pratimo u virtuelnom formatu. Od 6. do 8. jula, Federation de la Haute Couture et de la Mode, na posebnoj platformi ugostiće striminge revija, akreditovanih modnih kuća. Video će biti popraćen dodatnim sadržajem i prikazivaće se po najavljenom rasporedu, oponašajući tok fizičke nedelje mode.

Comments