Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Parovanje: Zajedno u ljubavi, ali i bez nje

Parovanje: Zajedno u ljubavi, ali i bez nje

Pogledajte oko sebe. Setite se svih parova koje znate. Svojih roditelja. Roditelja svojih prijatelja. Svih koji su zajedno već godinama. I setite se svih velikih ljubavi svih parova za koje ste čuli. Ah, uglavnom nisu zajedno, primetićete. Toliki parovi se odavno više ne vole, a zajedno su i toliki se vole, a nisu. Eh… Znate li onu pesmu koja se našla visoko na najrelevantnijim listama top pesama svih vremena, a po nekima je i jedna od najboljih ljubavnih pesama 20. veka? Love Will Tear Us Apart, Joy Division

Ljubav će nas spojiti, a zatim nemilosrdno razdvojiti. Visoki zahtevi ljubavi nisu predviđeni za svakodnevnu upotrebu i nemaju kapacitet da parove zadrže zajedno. Ciljevi ljubavi nisu u zajedništvu. Ljubav nije praktična. Kosmos nije zainteresovan za našu potrebu za posedovanjem, istrajavanjem, partnerstvom, osloncem, tokom života koji smatramo normalnim i poželjnim. Nije ga briga hoće li oni koji su iskusili kosmičku snagu ljubavi ostati zajedno. Jedino se stara da steknemo to iskustvo, ako imamo smelosti i rešenosti.

Kako ćemo se snaći sa prirodnim silama, hoćemo li preživeti i kuda će nas preživljavanje odvesti i da li ćemo morati sami, ili ćemo zajedno sa nekim podeliti izazove i napore, potpuno je naša stvar.

Mi ljudi živimo svoje tripove i žalimo se kako život nije fer i pitamo se da li Bog uopšte postoji i kakva mu je to pravda i zašto bismo verovali u nju kad je nikad ne osetimo i ne razumemo?

Ali to se Boga ne tiče. Kosmosa, prirode, više sile, ili kako već zovete ono što je evidentno veće i drevnije od nas, čemu se molimo, od čega strahujemo, čemu se prepuštamo i šta ponekad u sebi pronalazimo.

drže se za ruke Parovanje: Zajedno u ljubavi, ali i bez nje

U ljubavi, suočavamo se sa tom silom opremljeni svojim nenaštelovanim instrumentima, ograničenim mogućnostima i nedovoljnim kapacitetima. Znamo da nas je obuzelo nešto što nas uznosi, prosvetljuje i poražava i sa čim nemamo uopšte nikakvog izbora, osim da se povinujemo. Jer čak i kad se otimamo, sve jedno je. Naš otpor ni na koji način ne utiče na silu, ali utiče na naše živote. Na to koliko ćemo dugo opstati zajedno u ljubavi. I da li ćemo moći da prihvatimo da će ljubav potrošiti naše kapacitete za njeno doživljavanje i da li ćemo uspeti da budemo dovoljno skromni i hrabri i zahvalni da čuvamo ono što nam je od ljubavi ostalo i da nam to bude dovoljno da ostanemo zajedno.

Ponekad, ne prihvatamo izbor skromnosti. Prezrivo ga odbacimo kao kompromis. I opredelimo se za praktično zajedništvo, neopterećeno silovitim zahtevima ljubavi. Uzmemo nežnost, brigu, zajedničke interese, toleranciju, partnerstvo i podršku, ako smo dovoljno mudri. Ako nismo, možda pristanemo samo i na zajedničke interese. Dovoljno za praktičan, normalan život. Dovoljno da nas drži zajedno, iako se pretežno izbegavamo.

Ko može da sudi o tome šta je ispravan izbor? Možda neko ko veruje da smo imali izbor. Oni koji veruju u višu silu, suzdržavaju se od suđenja.

A oni koji su upoznali ljubav, pre ili kasnije shvate koliko su zahvalni zbog tog iskustva.

Pročitajte još:

Ljubavne muke: Sama među parovima

Aleksina Đorđević

Editors choice