Žurke… Sećam se onih prvih, rođendanskih kućnih žurki u tinejdžerskom periodu i koliko je bilo bitno biti pozvan i još bitnije šta obući. Mislim, okej, da se razumemo, to je i danas i više nego značajno, ali danas je manje promašaja i daleko više samopouzdanja i sigurnosti, a i žurke su češće pa se cela ta “gospodebožeštadaobučemnemoguuvome” drama smanjila. Ili barem minimalizovala.

Ipak, moram da podelim jednu stvar. Istina je da uprkos svemu, nekako posebno u ovo doba godine, kada je proslava i previše, veoma često sedim zbunjena pred garderoberom. Uvijena u peškir odslušam sve moguće plejliste i još uvek nemam rešenje šta da obučem. I ne, nije stvar samo u čuvenom “nemam šta da obučem” (mada ima i toga), već u činjenici da odrastanje nameće sasvim nove neočekivane party izazove. Nekada je bilo ili ideš na kućnu žurku, ili maskembal ili neki klub. Danas imaš sve to, plus sa najboljom drugaricom treba da odeš na novogodišnju proslavu njene advokatske kancelarije, na prazničnu promociju knjige poezije najboljeg druga posle koje je koktel party, ili devojačko veče na brodiću. Ukratko, treba mnogo raspričanijih komada, i više kreativnosti da se prilagodimo svim potrebama odraslog života.

Zato, taman na vreme pred sve moguće proslave, donosimo ti proverene kombinacije koje spašavaju svaku situaciju. Let’s go!

Novogodišnja proslava

Prva u nizu jer biće ih višestruko, i verovatno imaš već par rezervisanih termina za pravi doček, reprizu, proslavu firme dva dana pre i tako redom. Sada je vreme kada treba da izvučeš ono najbolje iz sebe i tako i izgledaš. Neće se Nova godina otpočeti genijalno sama, zar ne? I da, slažem se da svaki dan treba izvući najbolje iz sebe, ali za Novu godinu i onaj 1% više. Logičan izbor mnogih za ovakve eventove je mala crna haljina i nešto što ima čipku, svilu, pliš. Može i to, ali zašto ove godine ne bi probala nešto drugačije kao na primer kombinezon, ili monohromatsko odelo. Probaj jednostavne odevne komade, sa bombastičnim, stilizovanim aksesoarima.

Comments