Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

Ne znam da li ste primetili (naravno da znam, ali se šalim) da je pastelno svuda oko nas. Garderoba, aksesoari, kozmetika – sve je u pastelnim bojama. Zar to nije već dovoljan razlog da osvežite vaše sobe, kuhinje, kupatila i uradite im jedan redizajn tako što ćete im priuštiti pastelne tonove? Zaista su divni, to su boje koje utiču umirujuće na oči, um, na ceo organizam. Čine vaše raspoloženje lepšim i unose vedrinu. Zar vam već nisu dosadile klasične, obične boje koje su tu već godinama unazad? Verujem da jesu. Stoga, pogledajte na koji način možete promeniti enterijer gde živite i učiniti ga lepšim mestom za provođenje vremena.

Ženstvena kuhinja

Može li biti lepša i slađa? Prosto je neodoljiva. Kuhinje su uglavnom nekih dosadnih boja ali to može da se promeni. Dodajte ružičastu notu ili bledoroze boju vašim zidovima. Detalji poput vaze za cveće, ukrasnih svećica ili činija, šoljica, krpa ili peškirića učiniće je mnogo prijatnijom. Igrajte se bojama, ali ostanite u pastelnim tonovima. Sto i stolice mogu biti bele ili prozračne. Koju god pastelnu boju da izaberete – nećete pogrešiti.

Soba 1 Pastelni enterijeri: Slatko i u trendu

Predivno mesto za ručak s najdražim osobama

Retro nameštaj veselih boja

Uvek je nešto posebno kada imate nameštaj koji niko drugi nema. Kada možete da se hvalite kako su tu sedele vaše bake i pričale one njihove čuvene priče uz kafu i slatko. U poslednje vreme ljudi su bežali od starina, ali zašto bi? Prefarbajte stari nameštaj u nežnozelenu ili nežnoljubičastu, ukrasite ga s par simpatičnih jastučića, kupite neki lep stolnjak koji će upotpuniti celu priču i vi ćete začas imati divnu oazu za sebe druge. Cveće na stolu se podrazumeva.

Soba 2 Pastelni enterijeri: Slatko i u trendu

Od starog nameštaja napravite pravi mali šareni muzej

Kontrast boja

Kombinujte dve suprotne pastelne boje, kao na primer, žuto i zeleno. To bi bila fina kombinacija za oplemenjivanje enterijera vaše spavaće sobe. Deluje umirujuće, prijatno je za oči, boje su moderne i lako ćete naći ukrase. Ukrasi boje zlata odlično pristaju takvim kombinacijama; nađite lampe, zidne satove ili police u tom stilu i imaćete spavaću sobu nalik na one iz dvorova kojima smo se uvek divili. Ne zaboravite svilu, ruže i zavese – uz njih će soba biti pravi kraljevski apartman.

Soba 3 Pastelni enterijeri: Slatko i u trendu

Pravo malo kraljevstvo snova

Šarene kombinacije

Ukoliko su zidovi u nekoj krem nijansi i imate istu takvu boju parketa ili laminata, možda je najbolje da sitnicama dođete do onog enterijera koji će vam izgledati šik i onako kako želite. Ramovi za fotografije, male vazne, činije, knjige, prekrivači za dvosed, jastuci i slike na zidu – ukoliko se nađu u pravoj boji – osvežiće sobu i nekako će je podmladiti. Sve će biti veselije, srećnije, imaćete osećaj kao da ste se vratili u detinjstvo. Ukoliko možete to da priuštite, nabavite neki novi, specifični komad nameštaja u žutoj ili zelenoj boji, koji će tako stajati po strani i činiti sobu šarenom i lepom.

Soba 4 Pastelni enterijeri: Slatko i u trendu

Kombinovanjem sitnih detalja postići ćete efekat veselog i šarenog enterijera

Otmeno

Ljubičasta je kraljica pastelnih boja. Bež boja razbija monotoniju i daje posebni šmek ovoj kombinaciji. Ukoliko ste pristalica klasike, otmenosti, stila, ukoliko ne volite da eksperimentišete previše, onda je ova kombinacija prava za vas. Raskošni udobni tepih, stakleni sto sa stilskim posuđem, komfor na dvosedu i jastučići na sve strane + da bude još udobnije nego što jeste. Ostaje vam da se zavalite i uživate. Naravno, ništa od ovog ne bi bilo tako primamljivo da se nisu umešale ljubičasta i bež boja. Nikako bez njih.

Soba 5 Pastelni enterijeri: Slatko i u trendu

Sofisticiranost i otmenost su sinonimi za ovakav enterijer

U duhu Francuske

Jake pastelne boje na zidovima, pink na primer, i onda napravite totalni kontrast sa žutim stolicama. Upečatljivim i neobičnim, naravno. Na zidovima tradicionalni zlatni svećnjaci, raskošni kristalni lusteri, velika ogledala, vaza prepuna cveća i tepih koji govori za sebe. Niste li se već zaljubile u ovakav enterijer? Mi jesmo.

Soba 6 Pastelni enterijeri: Slatko i u trendu

Pečat francuske kulture na pastelnom enterijeru

Tek po nešto

Ukoliko ste lenji da sve preuređujete, dodajete, menjate, pastelni enterijer možete postići i na taj način što ćete kroz par detalja samo naglasiti da ste “u toku” i da vaš enterijer ima dah pastelnih boja. Možda samo nekoliko jastuka na sofi. Ili neki crtež na zidu? Jedna fotelja ili deo zavese. Unutrašnji delovi polica. Odaberite sami i uredite ono što vam je najlakše i najlepše. Ideja nikada ne manjka, a pastelno je must have.

Soba 7 Pastelni enterijeri: Slatko i u trendu

Par nagoveštaja pastelne i postići ćete odličan efekat

Izvor fotografija: allwomenstallk.com


Sanja Bićanin, surovi realista na svoju štetu. Pristalica duboke iskrene ljubavi. Večiti tragač za istinom, uvek bez dlake na jeziku. Hedonista i cinik.

Editors choice