U proteklih nekoliko sezona, patike su evoluirale od isključivo sportske obuće do pravog modnog komada i najiskrenije zahvaljujemo svim street style zvezdama koje su doprinele ovom trendu. Sada se, bez ikakve sumnje, nalazimo u vremenu renesanse patika, što su nam još jednom dokazale i revije za sezonu jesen/zima pune neočekivanih i zadivljujućih twistova na obuću koju smo navikli da vidimo samo u teretani. Pa, ako smo nešto do sada naučili to je da je “patike su samo sportska obuća” vreme, srećom, iza nas, i da patike idu uz sve.

3 1 Patike kojima ćeš bez problema zameniti neudobnu obuću   i biti u trendu!

Budimo realni, ma koliko voleli raznorazne modele cipela, sandala i čizama, patike su ona stvar koja te nikada ne izneveri i koju stvarno nikada ne proklinješ rečenicama “gde mi je pamet bila da ovo kupim, kad ću ja ovo nositi?” i “ovo je sprava za mučenje, a ne cipela”. Patike su “sigurica”, i bez dobrog komada, ni jedan garderober nije kompletan, jer one su mnogo više od obuće. Patike su statement i činjenica je da je samo jedan savršen par patika koji ide uz sve nezamenljivi dašak olakšanja.

10 Patike kojima ćeš bez problema zameniti neudobnu obuću   i biti u trendu!

Tako se, s vremena na vreme, pojavi neki neverovatan model, koji bukvalno eksplodira u stvarnom životu i na društvenim mrežama. Ovaj put su to Air Force 1 ’07: patike toliko svepristune da ih volimo pre nego što znamo da su nam neophodne. A sasvim sigurno jesu. Klasične u strukturi, sa totalno retro izgledom, udobne i idealne i za zimske dane kao i za one toplije, najbolji su prijatelj svakom stajlingu tokom cele godine (okej, možda nisu pogodne za crveni tepih, izuzimamo to, mada, ako su mogli Kendrick Lamar, Khalid, ne vidimo zašto ne bi mogla i ti ukoliko budeš bila u prilici). Minimalističke i krajnje casual, upotpunjuju svaki look bilo da ih upariš sa opuštenim džinsom, suknjom ili letnjom haljinom. A ako ti je ime Air Force 1 ’07 poznato, to je zato što verovatno i jeste.

24 Patike kojima ćeš bez problema zameniti neudobnu obuću   i biti u trendu!

Air Force 1 su sastavni deo Nike istorije još 1982. Nazvane po Air Force One letelici koja je vozila američkog predsednika, i od samog početka to ime kao da je obećalo zvezdanu karijeru i trajanje ovog modela u aleji slavnih patika. Bile su prve patike sa revolucionarnom Nike Air tehnologijom koja je bila pravi game changer za košarkaše, ali je i sam model postao toliko uticajan trend da se brzinom svetlosti našao u suštini hip hop zajednice i postao omiljen među mladima u Harlemu.

Danas, Air Force 1 ’07 ostaje veran svojim počecima, sa mekanim, elastičnim jastučićima i međuslojem između unutrašnjeg i spoljašnjeg đona, koji omogućava udoban i lak korak. Ipak, Nike Air tehnologija više nije u toj meri u prvom planu koliko privlačan dizajn koji je doprineo da ove patike dobiju status ikone u modnom svetu. 

Comments