adidas je predstavio prvi proizvod napravljen u revolucionarnom SPEEDFACTORY objektu u Anbahu u Nemačkojadidas Futurecraft M.F.G. (Made for Germany) patike. SPEEDFACTORY tehnologija stvara “Made For…” pristup, a prvi proizvod koji je kreiran su adidas Futurecraft M.F.G. (Made for Germany) patike napravljene inovativnim “Live Fit” i “Live Boost” tehnologijama.

Predstavljanje adidas Futurecraft M.F.G. je momenat koji definiše čitavu industriju. Sa SPEEDFACTORY imamo inovaciju koja može da se primeni bilo gde u svetu – od laboratorije do ulice. Daje nam priliku da kombinujemo jedinstvenu proizvodnu brzinu i fleksibilnost kako bi se preispitao konvencionalni proces proizvodnje. adidas Futurecraft M.F.G. je samo početak, a naša ambicija je da potrošačima damo ono što hoće onda kad to hoće,” izjavio je Džejms Karns, potpredsednik Strategy Creation u kompaniji adidas.

adidas Futurecraft M.F.G. 3 Patike napravljene u revolucionarnom SPEEDFACTORY objektu

Patike su deo adidas Running kategorije proizvoda i biće svojevrsni test za druge kategorije u budućnosti. Napravljene su sa najvećom dizajnerskom preciznošću, a korišćenjem ARAMIS tehnologije precizno je određeno kako se kreće stopalo sportiste dok trči. Rezultat toga je patika u kojoj je tradicionalno ojačanje pete zamenjeno serijom slojeva koji pružaju neophodnu podršku. Ključna odlika patika je nova torziona poluga koja je smeštena u đon, radi veće stabilnosti. Gornjište je napravljeno od PRIMEKNIT materijala sa svim elementima udobnosti i stila.

adidas Futurecraft M.F.G. 6 Patike napravljene u revolucionarnom SPEEDFACTORY objektu adidas Futurecraft M.F.G. 9 Patike napravljene u revolucionarnom SPEEDFACTORY objektu

Iz perspektive dizajna, SPEEDFACTORY predstavlja priliku da istražimo nove načine nastanka savršene patike. On nam dozvoljava da koristimo podatke i analize kako bismo oblikovali budućnost proizvoda visokih performansi – možemo da kreiramo patiku koristeći stvarni uvid koji kasnije može da donese velike benefite sportisti. adidas Futurecraft M.F.G. je početak uzbudljivog putovanja,” izjavio je Ben Herat, potpredsednik Design u kompaniji adidas.

SPEEDFACTORY će omogućiti kompaniji adidas da stvara patike specijalno namenjene za potrebe potrošača. Prvi proizvod koji je izašao iz objekta u Anbahu je napravljen za Nemačku (Made for Germany) sa ekskluzivnom prodajom na nemačkom tržištu. Ovaj pristup biće proširen i na druga tržišta u skoroj budućnosti, a SAD su sledeće koje će osetiti benefite SPEEDFACTORY modela koji će biti napravljen u objektu u Čiroki Kantri u Atlanti.

Za više informacija posetite www.adidas.com/futurecraft.

Comments