Jedan od najuticajnijih pisaca današnjice, Paulo Koeljo, važi za književnika čija se dela čitaju ne samo da se “prekrati vreme”, već da se pronađu neke važne životne istine. Od “Alhemičara”, koji ga je vinuo među najčitanije pisce, preko “Sedela sam na obali reke Pjedre i plakala”, “Veronika je odlučila da umre”, pa do “Dnevnika jednog čarobnjaka” i najnovijeg romana “Preljuba”, nižu se mudrosti koje ovaj nadareni književnik nesebično deli sa milionima čitalaca širom sveta.

Međutim, njegova je inspiracija izgleda nepresušna, a životno iskustvo i poznavanje života bogato, tako da sve njegove misli ne mogu uvek da stanu u romane. Zbog toga ih on objavljuje na svom blogu, koji svakodnevno pohode oni koji tragaju za smislom života.

Predstavljamo vam njegove recepte za sreću i zadovoljstvo životom, koje smo tamo pronašli.

paulo koeljo1 Paulo Koeljo: Recepti za sreću

“Ako nešto dovoljno jako želiš, ceo svemir se uroti da ti pomogne da to ostvariš.”

“Postoji samo jedna stvar zbog koje nećete moći da ostvarite svoje snove, a to je strah od neuspeha.”

“Veoma važne sastanke planiraju duše mnogo pre nego što se tela sretnu. Generalno, to se dogodi onda kad dostignemo neku granicu, kad treba umremo i da se emocionalno ponovo rodimo.Ti sastanci nas čekaju ali se često dogodi da ih mi izbegnemo. Međutim, ako smo očajni, ako nemamo šta da izgubimo, ili nasuprot tome, ako smo oduševljeni životom, tada nam se to nepoznato ukaže, te naš univerzum menja pravac.”

“Kada volimo, uvek se trudimo da budemo bolji nego pre. Kada se mi trudimo da budemo bolji, sve oko nas postaje bolje.”

Dete odraslu osobu može da nauči tri stvari: da budu srećni bez razloga, da uvek nečim budu zauzeti, i da traže ono što žele svim svojim bićem.”

Comments