Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

No, svaka moja drugarica je (bila) svesna 50 nijansi sjebanosti njihovog odnosa, ali ako izuzmemo njihovu svakodnevnu potrebu da se otkače od pomenutih i istu toliku želju da se ne razdvajaju, postavlja se pitanje šta sve Kristijane Grejeve ovoga sveta čini tako neodoljivim? Mogućnost da se on zbog ljubavi promeni? Strast koju budi? Misterioznost kao najizraženija karakterna osobina? Potreba za dominantnim mušakrcem? Šta tera žene da bezrazložno kidaju sebi živce kad ljubav treba da prija? A šta im to toliko prija da se nakon neprospavanih noći vraćaju po još? Vredi li truda i nerava cela ta borba sa njegovim i sopstvenim unutrašnjim demonima?

Ako se vratim na knjigu, moram priznati da ne verujem da će žene, na veliko razočaranje seks šop lanaca (i muškaraca kao evolucijskih sadista), početi da kupuju japanske kuglice, bičeve svih oblika, dužina i vrištati na svoje partnere: Kazni me! Kazni me!

50 nijansi preterivanja Pedeset nijansi preterivanja

Ali odgovorno tvrdim da će mnoge potajno želeti jednog Kristijana, kao što ga i par mojih pomenutih drugarica želi ili ima.

Znate, iako se čini da akcenat stavljam na seks, zapravo mi to nije ni na kraj pameti, premda se sa ovakvim tipovima uvek prepričavao kao vrhunski. Pričam o emotivno nezrelim muškarcima koji vode svoju unutrašnju borbu. Kad vole ne (znaju da) pokazuju, zavode svesno pa surovo (ili gotovo neprimetno) postavljaju uslove. Pa se pitam zašto se ti uslovi na kraju krajeva ispunjavaju?

Uostalom, sama knjiga ne bi bila najčitanija da se žene ne pronalaze ili duboko u sebi ne maštaju o nekom takvom.


Marina Sekulić je student novinarstva. Uvek nasmejana, retko romantična al’ večito zaljubljena. Obožava putovanja i želi da vidi ceo svet. Najviše na svetu voli svog “alfa mužjaka” (čitaj: bišona) i ne može da zamisli život bez njega. Trudi se da joj svaki dan bude poseban, i zahvalna je što je okružena ljudima koji joj to i omogućavaju.

Editors choice