Mnogi će reći da je ovde reč o prostituciji. Pa, ne bi se reklo, jer se sponzoruše ne prodaju za seks. Iako je seks, često, sastavni deo ovakve veze, ne mora da znači da je on uvek deo ovog luksuznog aranžmana. Jer, sponzorima je potrebno da imaju neku cicu pored sebe, a ta cica je, naravno, adekvatno plaćena da bi bila tu.

Međutim, čini se da ove devojke uopšte nisu nezadovoljne svojim životom, jer većina njih potpuno uživa u privilegijama sponzoruša, a mnoge od njih, da se ne lažemo, imaju i prilično visoke standarde. Sve one imaju posebna imena, brojeve telefona, pa čak i imejl adrese za kontakt sa svojim sponzorima. Ne daj Bože da mu ženica sazna!

perspektivna zanimanja sponzorusa 2 Perspektivna zanimanja: Sponzoruša

Naravno, i ovaj način života ima svoje negativne strane. Mnoge od njih nailaze na neodobravanje prijatelja, porodice, pa i okruženja… A zamislite tek situaciju da radite u firmi svog sponzora, pa da se sazna kako ste došle do tog posla?! Ma njih je baš briga što neko ima nešto protiv! Njima je lepo, i to je sasvim dovoljno?

Da, da, situacija je takva da je posao sponzoruše danas postao perspektivno zanimanje! Zajedno sa starletama i drugim pevaljkama i devojkama lakog morala, ove (kvazi)lepotice predstavljaju uzore mnogim devojčicama, kojima je sa 13, 14 godina jedini cilj u životu da se bogato udaju, još bogatije razvedu, a potom i napišu knjigu, kreiraju svoju liniju garderobe ili se ponovo bogato udaju. Jer, nikada nije kasno!

A normalne, skromne devojke koje pošteno zarađuju svoj dinar? One su, nažalost, u drugom planu!

Jasna Đorđević

Comments