Živeti zdravo je jedna od najvažnijih misija savremenog čoveka. Jasno je da je jedan od temelja zdravog života izbalansirana i prirodna ishrana, tačno onakva kakva čoveku pruža sve potrebne hranljive elemente sa minimalnim štetnim uticajima na organizam. Nutricionističkih saveta je mnogo, ali se većina stručnjaka slaže da je najbolje izbeći ekstremna rešenja i kao idealnu opciju za dobru ishranu nudi optimalni balans hranljivih materija. Jedna tako uobičajena namirica skoro po pravilu se nalazi visoko na listi saveta stručnjaka, namirnica čija upotreba raste u celom svetu. U pitanju je najlaganije a opet najhranljivije od svih vrsta mesa – piletina!  

Pileće meso je odličan sastojak u ishrani ukoliko želite da povećate mišićnu ili da smanjite telesnu masu. Veoma je pogodno ako se rekreativno bavite sportom i trudite se da imate lepo definisano telo i energiju za uspešno izvršavanje svakodnevnih obaveza. Ali, i ako želite da uživate u ukusnom, dobro izbalansiranom i nutritivno visoko vrednom obroku.

graham mansfield y7ywDXWJ JU unsplash scaled e1638278144717 Koji je to prirodni izvor proteina dobar izbor za sportiste i rekreativce?

Visoka količina proteina koje pileće meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. Proteini su nezamenljivi sastojci u ishrani sportista ali i rekreativaca. Njihova uloga je veoma važna kako za rezultate tako i za pravilno funkcionisanje organizma.

Posebno je važno za redovne vežbače i rekreativce da pre treninga pojedu kvalitetan, ali laganiji obrok. Veliki je broj recepata sa pilećim mesom koji predstavljaju pravu harmoniju ukusa, a idealne su nutritivne vrednosti. Proteini su neophodni za obnovu i rast ćelija u našem organizmu, a piletina je njihov izuzetno zdrav izvor. Nizak sadržaj nezasićenih masti, biološki visoko vredne proteini, vitamini grupe B i preko potrebne masne kiseline čine važne prednosti piletine u odnosu na ostale vrste mesa.

Kompanija Perutnina Ptuj Topiko iz Bačke Topole piliće gaji na novim farmama uz korišćenje sofisticiranih metoda proizvodnje i najsavremeniju tehnologiju. Procesi integrisani „od polja do stola“ omogućavaju punu kontrolu svih faza u proizvodnom ciklusu i na taj način potrošačima  garantuju najkvalitetnije i potpuno bezbedno pileće meso. Ovde se možete upoznati sa širokim asortimanom pilećeg mesa i prerađevina Perutnina Ptuj Topiko.

brina blum ZpB2T8Pi5II unsplash scaled e1638277999398 Koji je to prirodni izvor proteina dobar izbor za sportiste i rekreativce?

Naslovna fotografija: unsplash.com

Comments