Prvo digitalno izdanje Perwoll Fashion Week-a otvoreno je sinoć emitovanjem specijalnog video materijala pod simboličnim nazivom Opening Act. Na ovaj način najavljen je sadržaj projekta u okviru kojeg će se do 7. novembra emitovati različiti video formati dizajnerskih revija, održavati društveno odgovorne akcije i paneli i promovisati najmlađi talenti iz sveta mode. Detaljan Program možete pogledati OVDE.   

Zatim je otvorena izložba fotografija RISE UP Nemanje Vojinovića, poznatijeg kao Sky Photpgraphy. Nemanja je pobednik konkursa BFW Instashot na prethodnom Fashion Week-u i ovom pobedničkom izložbom nastavlja se promovisanje mladih umetnika, što je jedan od glavnih ciljeva projekta. Izložbenu  postavku je moguće pogledati u galeriji Ozon u okviru  Dorćol Paltza  do 3. novembra.  

Nakon toga usledilo je emitovanje specijalnog filma o projektu Beli dan u kom je nematerijalno kulturno nasleđe inspiracija, a koji se pokazao i kao odličan primer kulturne diplomatije. Nakon nastupa u Galeriji Progres na prethodnom Fashion Week-u i izložbe u Parizu u Kulturnom centru Srbije, projekat je dobio i nagradu za najbolji tim-projekat na Ljubljanskom mesecu dizajna u okviru ceremonije BIG SEE AWARD 2020! U projektu učestvuju višestruko nagrađivane modne dizajnerke Sonja Krstić, Aleksandra Lalić, Nevena Ivanović, Ana Trošić Trajković baveći se interpretacijom nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije kroz savremeni modni (primenjeno)umetnički izraz. Radovi pomenutih dizajnerki u okviru Perwoll Fashion Week-a sada su izloženi u izlozima Francuskog instituta u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Beli Dan e1604218031707 Perwoll Fashion Week Digital je počeo!

Ukoliko ste propustili da pogledate premijerna emitovanja, video materijale možete pogledati na YouTube kanalu FashionWeekBelgrade ili klikom na: OPENING ACTBELI DAN 

Atraktivne programe koji će večeras biti predstavljeni možete pratiti u realnom vremenu, takoreći iz prvog reda, putem društvenih mreža projekta, odnosno jednim klikom na: Dragana Ognjenović, Belgrade Design District i Martini Vesto by Boško.

RISE UP Nemanja Vojnovic e1604218148421 Perwoll Fashion Week Digital je počeo!
Comments