Ovogodišnji, 45. po redu Perwoll Fashion Week je imao veoma posebnu reviju koja se posvetila promociji vanvremenskih vrednosti.

Ovo je ujedno bila i revija posvećena jednoj od najvećih imena srpskog glumišta – Mileni Dravić.

Za ovu posebnu reviju je bio zadužen Modni Studio Click, a dizajneri koji su učestvovali su: Aleksandra Lalić, Ashok Murty, Atelier Igor Todorović, Boris Čakširan, Boško Jakovljević, Budislava Keković, GetUp Jasmina Vujović, Daniela Glišić, Dejana Momčilović, Doda Komad, Dragana Ognjenović, Ines Atelier, Jasmina Sander, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević, Tijana Žunić Zora Mojsilović.

helen babic u modelu tijane zunic e1555685677960 Perwoll Fashion Week: Revija posvećena Mileni Dravić

Ovom revijom je odata svojevrsna modna počast Mileni i ponovo je skrenuta pažnja na vrednosti koje su je krasile ne samo kao umetnicu, već kao i društveni simbol.

Modele za reviju u zadatim tematskim okvirima namenski su osmislili poznati srpski dizajneri, kostimografi i stilisti koje smo već spomenuli.

Osim dizajnera, kreacije inspirisane legendarnom glumicom su nosile manekenke, glumice i VIP ličnosti, a neke od njih su Tanja Bošković, Danica Maksimović, Olivera Kovačević, Ašhen Ataljanc – samo neke od žena koje se prepoznaju kao uzor u našem društvu i koje su s razlogom predstavile deo Mileninih vrednosti na pisti.

vanja ejdus u modelu daniele glisic e1555685958532 Perwoll Fashion Week: Revija posvećena Mileni Dravić

Jedna zaista jako emotivna revija koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Dok su šetali reviju, prisećali smo se Mileninih legendarnih uloga, dok je svirala pesma Jutro će promeniti sve Dušana Prelevića Preleta

Pored toga, i gomile divnih fotografija su išle na video bimu, a među tim fotografijama se našla i ljubav njenog života, Dragan Nikolić. U posebnom delu revije su prikazani i originalni kostimi koje je glumica nosila u emisiji Obraz uz Obraz, koju je vodila sa svojim Draganom.

model dode komad 1 e1555686702164 Perwoll Fashion Week: Revija posvećena Mileni Dravić

Podsećanja radi, Milena je preminula 14. oktobra 2018. godine nakon duže bolesti.

————–

Fotografije: Đorđe Tomić
Naslovna fotografija: instagram.com/fata_morgana_web

Jovan Žihlavski

Comments