Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Činjenica da Beogradsku nedelju mode prati sve veći broj gostiju iz inostranstva – novinara, buyera, influensera potvrđuje zavidnu reputaciju ovog projekta koji dugi niz godina zauzima posebno mesto u kalendaru kulturnih dešavanja Beograda.

Svake sezone, Beogradska nedelja mode okupi brojne stručnjake i novinare iz inostranstva što čini da se dobar glas o srpskoj modi čuje daleko van granica naše zemlje. Osim velikog kreativnog potencijala projekta inostrani gosti uvideli su i njegov veliki uticaj po domaću modnu industriju kao privrednu granu te je i prestižni svetski magazin FORBES objavio reportažu sa manifestacije (tekst možeš da pročitaš OVDE).

Tokom Perwoll Fashion Week-a oko 10 000 posetilaca je za 7 dana, na 7 lokacija pogledalo više od 30 programa na kojima se predstavilo više od 70 domaćih kreatora i brendova. Brojevi govore o značaju manifestacije, prikazane kolekcije o kvalitetu, a atmosfera koju su stručni gosti iz inostranstva osetili u sali tokom revija ali i u bekstejdžu je ono na šta možda i najviše treba biti ponosan.

Gala Borovic Perwoll Fashion Week u FORBES magazinu!

Gala Borović

U nastavku vam prenosimo njihove utiske.

JOANNE SHURVELL – Forbes Magazine “Bila sam odušvljena organizacijom BFW-a, izborom dizajnera, njihovim kvalitetom i kreativnošću, sve je prevazišlo moja očekivanja. Uprkos tome što je budžet manji nego u drugim evropskim zemljama, pogotovo u odnosu na Veliku Britaniju, većina srpskih kreatora je na istom nivou kao njihove kolege iz Londona i New York-a.”

ABI CURRAN – Wolf & Badger Kao profesionalni bayer moram da primetim, većina kolekcija koje sam videla su mi se svidele, ali bih posebno izdvojila Aleksandru Lalić. Bila sam oduševljena tolikom kreativnošću! Belgrade Fashion Week i Belgrade Design District sam doživela kao jednu veliku porodicu, primetila sam veliku bliskost ljudi.”

Aleksandra Lalic Perwoll Fashion Week u FORBES magazinu!

Aleksandra Lalić

LEWIS CAMERON – Kaltblut Magazine Video sam veoma interesantne i unikatne kolekcije koje su bile spoj komercijalnog i kreativnog. Vrlo mi se dopalo što su sve kolekcije jedinstvene, to mi je pokazalo da svaki dizajner ima svoj identitet i estetiku. Moda u Beogradu definitivno ima svetlu budućnost sa svojim pop-up i koncept radnjama.”

GILI BIEGUN – Joys Magazine S obzirom na to da mi je ovo drugi dolazak na Beogradsku nedelju mode, znala sam da su prostor, profesionalnost i organizacija izuzetni, ali mi se činilo i da su dizajneri ove sezone bili na višem nivou. Većina kolekcija koje sam videla bih mogla da zamislim na pistama Pariza, Londona ili Milana, a čvrsto verujem da bi kreatorke poput Ane Ljubinković, Aleksandre Lalić i SesteS mogle da dožive nezapamćen uspeh na internacionalnoj modnoj sceni. Smatram da će globalizacija u svetu mode biti prilika za srpske dizajnere.”

Ana Ljubinkovic Perwoll Fashion Week u FORBES magazinu!

Ana Ljubinković

SestreS Perwoll Fashion Week u FORBES magazinu!

SestreS

PAUL ALLEN – Forbes Magazine Posebno izdvajam rad Teodore Pašalić, njena kolekcija odiše kreativnošću, komadi su nosivi, ali istovremeno evropski i urbani. Bio sam prijatno iznenađen kvalitetom dizajnera na Fashion Scout SEE reviji s obzirom na to da su tako mladi. Interesantan mi je bio ceo koncept te revije – u potpunosti može da se takmiči sa svim što sam do sada video u Londonu i Tokiju. Imali smo fantastične ljude oko sebe koji su naš boravak učinili nezaboravnim.”

Teodora Pasalic Perwoll Fashion Week u FORBES magazinu!

Teodora Pašalić

Beograd je definitivno grad u usponu.

Fotografije: Đorđe Tomić

Editors choice