Sve što nam je na umu tokom leta su more i duge peščane plaže, a sada malo tog peščanog vajba možete uneti i u svoju gradsku svakodnevicu – time što ćete kosu ofarbati u boju peska, novu najpopularniju nijansu kose ovog avgusta. Kosa boje peska zapravo nije u celosti jednog tona, već se najbolje postiže pramenovima odnosno balayage tretmanom na tamnoplavoj ili svetlosmeđoj kosi, a mi vam otkrivamo na koje sve načine možete nositi ovu boju. U suštini, bitno je da obratite pažnju na ton svoje celokupne kose a zatim i na ton pramenova – koji bi trebalo da budu prekriveni hladnim prelivom kako bi naginjali više ka pepeljastim nego zlatastim tonovima. Takođe, trebalo bi da kombinujete pramenove u više različitih tonova plave boje – od svetlije ka tamnijoj, za bolji efekat. Bez daljeg duženja, predstavljamo vam najboljih šest načina da ovog avgusta nosite peščano plavu kosu. 

Peščanoplava sa suptilnim prelazom

Ukoliko ste po prirodi pepeljasta plavuša, neće vam biti nimalo teško da postignete nijansu boje peska. Vama će najbolje stajati suptilni prelaz iz vaše prirodne boje ka svetlijoj boji peska, koji ćete najbolje postići balayage tretmanom. Cilj je da vam kosa praktično neprimetno iz vaše nijanse pređe u hladnu nijansu peska, tako da deluje kao da vam je kosa prirodno posvetlela na suncu. Neka vam boja peska krene otprilike od polovine kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jill.saltstrands

Peščanoplava sa izraženijim pramenovima

Ipak, ako imate svetlosmeđu kosu koja je tamnija od klasične prirodne plave, predlažemo vam da je prošarate izraženijim hladno plavim pramenovima – koji će uklopljeni sa tamnijom prirodnom kosom dati efekat boje peska. U ovom slučaju možete kreirati više malih pramenova umesto balayage tehnike. Iako će to možda konfuzno delovati kada vam je kosa mokra, čim je osušite videćete pravi efekat pramenova, koji će vas oduševiti.

Peščanoplava na kosi sa šiškama

Peščanoplava boja odlično stoji dugokosim devojkama sa ravnom kosom bez šiški, usled toga što u tom slučaju pramenovi boje peska mogu već krenuti od vašeg lica i uokviriti ga – ali ona može dobro pristajati i onim frizurama sa šiškama ukoliko se ispravno kreira. Ukoliko imate šiške, predlažemo vam da njih ne farbate i da ih ostavite u svojoj prirodnoj boji, a da krenete sa balayage pramenovima malo niže, u nivou brade.

Comments