Svima nam predstavlja problem kako ćemo izgledati ujutru kada se probudimo i onda rešenje pronalazimo u šminkanju. Ono što je naša današnja tema jeste da ista ta šminka, verovali ili ne, ume da nas učini još umornijim. Ovo su greške u šminkanju koje čine da izgledamo neispavano.

Monotonija na licu: Neophodno je da definišete svaki deo svog lica, kako bi se tragovi neispavanosti prekrili. Ukoliko vaša šminka podrazumeva samo podlogu, važno je da istaknete obraze, obrve, oči i usne toliko da ih naglasite.

Pogrešna nijansa korektora ispod očiju: Bez obzira da li birate korektor u suviše tamnoj ili svetloj nijansi, pogrešna nijansa će učiniti da izgledate umorno. Uverite se da šminkanje obavljate u dobro osvetljenoj prostoriji. To čak praktikujte i onda kada želite da testirate nijansu novog proizvoda.

istock 000013080799small Pet grešaka u šminkanju koje čine da izgledaš umorno

Ne stavljajte bazu za šminku na oči: ovo pravilo posebno važi ako želite da koristite i ajlajner. Morate da budete sigurni da vaša baza neće dovesti do razmazivanja šminke. Takođe, savetujemo da u neseseru imate vodootporni ajlajner, jer je on naročito idealan ako želite da ga stavite na donji kapak.

Previše pudera: imate suvu kožu? Ukoliko preterate sa nanošenjem pudera vaša koža ima tendenciju da izgleda starije i umornije nego što jeste. Ovo pravilo važi za pudere u prahu.

bigstock Yawning woman with alarm clock 54199058 1 712x1024 Pet grešaka u šminkanju koje čine da izgledaš umorno

Ne koristite kremu pre šminkanja: nikad ne primenjuj šminku, a da već nisi namazala kremom lice. Pun pogodak je ona krema koja sadrži SPF. Nanošenje pudera bez prethodnog mazanja kreme isušiće vašu kožu.


Dragana Katić 

Comments