Danas nam je na tržištu dostupan veliki broj krema i kremica, losiona, kao i raznih drugih preparata koji garantuju da će rešiti naše probleme sa kožom ili je učiniti još lepšom i blistavijom. Dostupne su nam i brojne nehirurške metode, kao i one hirurške za ulepšavanje, a najčešće se borimo sa znacima starenja i promenama koje starenje izaziva na našoj koži.

Da bi ten i koža bili savršeni nije dovoljna samo redovna upotreba krema i losiona već i pravilna ishrana, dovoljno sna i možda ono što najčešče zaboravljamo, a to je pozitivno ramišljanje i osmeh. Smejanje smanjuje stres i pomaže održavanje tonusa mišića lica, a to je jedan od ključnih faktora glatke kože, koja samim tim duže ostaje mlada.

Pet laganih vežbi, koje vam uz to neće oduzeti puno vremena, a koje možete primeniti kod kuće isplatiće vam se mnogostruko, a njihovo delovanje će umanjiti bore i osvežiti vašu kožu.

Savet br. 1 – Nega osetljive kože oko očiju i popunjavanje bora

167 Pet laganih vežbi za smanjenu vidljivost bora

Nanesite tačkice vaše omiljene kreme za negu područja oko očiju na kožu ispod donjih trepavica sve do uglova očiju i donjeg dela kapka, a zatim je prstima nežno razmažite. Negujuća formula se brzo apsorbuje i ostavlja prijatan osećaj na koži, a bore oko očiju se popunjavaju iznutra i smanjuje se njihova vidljivost. Kožu oko očiju potrebno je redovno negovati zato što je osetljivija i sklonija stvaranju bora.

Comments