Očekivano je da starije osobe imaju nešto mudrosti, jer mudrost izjednačavamo sa iskustvom. Potrebno je da provedemo određeno vreme na Zemlji, da skontamo kako stvari funkcionišu. 

Istina je da u sebi nosimo mudrost, koja teži da se osvesti i proširi na sve aspekte našeg života i da ne moramo biti matori, da bismo bili mudri. Ako imamo u sebi mudrost, onda težimo da se njome služimo, da učimo iz svojih iskustava, iz posmatranja i intuicije. Ove lekcije mudrosti možete naučiti i praktikovati pre nego što vam pola života prođe. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Vaše autentične želje ne dolaze iz razuma i logike i vredne su istraživanja

Vaše strasti su često iracionalne i ne prate nikakvu logiku. Niko ne želi, duboko i autentično, da obezbedi životno osiguranje i penziju – to je nešto što treba uraditi, ali nije nešto što svim srcem želite. Niste o tome maštali u detinjstvu. A obično se ispostavi da ono o čemu jeste maštali, nosi taj autentični naboj, želju srca, strastvenu potrebu da izrazite svoje biće. 

Kao i većina ljudi, pokušavamo da se ponašamo kao odrasle osobe, težimo zrelosti i ozbiljnosti, samo da bismo jednog dana otkrili da smo već matori, a da nismo ispunili želje svog unutrašnjeg deteta. 

Zato nađite šta je ono što ste zaboravili, koja je strastvena želja vašeg srca, ne brinući o tome da li je to zrelo i ozbiljno i o tome što će vam svi reći da ste nerealni. 

U svakoj krizi postoji mogućnost, u svakoj tragediji poruka

Ako provedete dovoljno vremena razmišljajući o neprijatnim, bolnim i tragičnim iskustvima, jednom ćete morati da dođete do toga da oprostite i pustite. Dotle ćete iscrpeti svoje mentalno i fizičko zdravlje želeći zbog onog što se desilo i razmišljajući o tome „šta bi bilo da je bilo“ – borićete se protiv prihvatanja onoga što jeste. 

Prestanite da se borite pre nego što se potrošite. Ne morate pola života prežvakavati svoje traume, krivice i žaljenja, možete ih prihvatiti i pustiti pre nego što se užasno umorite. Potrebna vam je namera, hrabrost i disciplina, da pronađete emocionalno oslobođenje, ali kada uspete, bićete zahvalni sebi. 

Comments