Prva bih volela da mi kosa uvek izgleda dobro i interesantno, ali i sama znam da nikad nemam dovoljno vremena da joj se posvetim. O odlasku na feniranje čak i ne govorim, pa kada u svoj dnevni raspored da ubacim još i to? Tražila sam jednostavne trikove koji mogu da se uklope u onih 10-ak minuta ujutru kada istovremeno nanosim maskaru, pijem kafu i obuvam cipele. U nastavku teksta vam predstavljam 5 aksesoara koji su me “spasili”.

Šnala za kosu “moje mame”

Najbolja vest za sve devojke koje su ovaj tip šnale nosile bezbrižno po kući, ali se nikada nisu usudile da sa ovakvom šnalom izađu napolje, jer to prosto nije za to, je to što je u 2020. godini ne samo ok, nego i šik nositi je. Ove šnale su jednostavne i udobne, a ukoliko kosu pokupite i zakačite dok je vlažna, kada je pustite nakon nekoliko sati, dobićete prirodne i blage talase. Može li bolje od toga?

Klasična “scrunchie” gumica

Još jedan aksesoar koji ste možda već imali negde u neseseru, a da toga niste ni svesni. Ove gumice pamtim još iz detnjstva, ali presrećna sam što su ponovo doživele popularnost. Veoma su komforne i glava me ne boli kada vežem kosu, a pritom, dezenom i formom čine da moja prirodno messy, brzo vezana punđa možda i izgleda kao da sam namerno želela da bude baš takva.

Za “fashion” odlazak u prirodu – bandana ili marama

Odlazak u prirodu zahtevan je ukoliko ne želite da kosu samo vežete u rep, a istovremeno znate da nije pametno da je pustite, jer će vam smetati pri verovatno svakoj fizičkoj aktivnosti, kao i najmanjem vetru. Idealna i brza solucija je – puštena kosa, ali vezana marama. Ne samo što ćete izgledati kao divna Brigitte Bardot, već će vam takav look zaista biti i praktičan.

Šnalice od mlađe sestre

Želite da sakrijete da ste ošišale šiške u karantinu, a da pritom izgledate moderno? Bez brige, šnalice i ukosnice su u trendu, a sada je trenutak za igranje sa njihovim oblicima i bojama. Ukosnice apsolutno ne moraju biti nevidljivi detalj u boji kose, sada je čak i poželjno da to budu šareni i neobični komadi koji se ističu.

Znate šta, kačket

Onda kada baš, baš ništa ne pomaže da vam kosa izgleda bolje, u redu je da stavite kačket i iskombinujete sporty look sa opuštenim stilom koji svakog dana nosite. Za odlazak na kafu sa prijateljima ili izlazak u klub (ok, ove godine o klubovima ne morate da mislite), kačket je idealna neformalna varijanta, koja pritom čini da izgledate mlađe.

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Jovana

Comments