Za samo pola minute-minut, koliko u proseku traje jedna reklama za parfem, ista vas može ostaviti potpuno zatečenim sa pitanjem: “Šta sam to upravo pogledala?”, dok nas neke mogu naterati da odmah odlepršamo do prodavnice i sami se uverimo da li je parfem dobar kao i reklama. Koliko puta se to dvoje poklopi – za jednu je malo veću diskusiju, a do tada pogledajmo pet reklama zbog kojih sigurno ne bismo prebacili kanal kada nam prekinu omiljeni film.

 Pet najboljih reklama za parfeme

Koja je vaša omiljena reklama za parfem?

“Miss Dior Chérie” by Dior

Priznajte da ste poželeli da uskočite u prvi avion i odete u Pariz, da se makar na trenutak vozite biciklom kroz prelepe ulice istog, jedete francuske kolačiće u nekoj od poslastičarnica i pustite da vas baloni odvedu negde u plavo nebo, iznad savršenog grada.

Sofija Kopola (Sofia Coppola), koja je režirala ovu reklamu, odlično je uklopila pesmicu Brižit Bardo (Brigitte Bardot) “Moi je joue” sa avanturama gospođice Dior – manekenke Marine Linčuk (Maryna Linchuk), i tako učinila da ova reklama bude slatka i zabavna.

“Acqua di Gioia” by Giorgio Armani

Teško da će bilo koja reklama sa Emili Didonato (Emily Didonato) biti loša, jer vas njena neverovatna lepota prosto može držati zalepljene za televizor. Sada kada ste je pogledali, nadate se da taj parfem donosi to neko izvanredno osveženje, kao i ova reklama – pa ćete posle gledanja iste verovatno otići da proverite da li je takav. Eto koliku moć ima ova reklama. Replay opet i opet.

“Flora” by Gucci

Koliko je ova reklama jednostavna, toliko je i efektna. Manekenka Ebi Li Keršo (Abbey Lee Kershaw) izgleda opijeno mirisom cveća koje vetar pokreće uz ritam remiksa pesme “I Feel Love” Done Samer (Donna Summer), a verujem da dok gledate reklamu možete namirisati ovaj prelepi parfem sa cvetnim mirisima božura, mandarine i citrusnim notama.

“No. 5” by Chanel

Šta bismo bez jedne reklame inspirisane klasičnom bajkom? Prelepa Estela Voren (Estella Warren) našla se u ulozi Crvenkapice, ali ovog puta Crvenkapice koja krišom krade miris najpopularnijeg i najprodavanijeg parfema ikada.

“Parisienne” by Yves Saint Laurent

Da li vas naziv ovog parfema asocira na Kejt Mos (Kate Moss)? Ne baš. Ali to nije ni važno, ubrzo nakon klika na play verovatno ste zaboravili i kako se parfem zove i o čemu je zapravo reklama, jer Kejt ovde izgleda zanosnije nego ikada. U kožnom korsetu i vrtoglavim potpeticama, Kejt je potvrdila svoj status jednog od najboljih supermodela.


Jovana Radojčić često ume da se zanese u sanjarenju i isključi iz stvarnog sveta. Mašta da proputuje ceo svet, voli modu, knjige, film i fotografiju. “Style is knowing who you are, what you want to say and not giving a damn.” – YSL

Comments