Faktor koji će učiniti da se za vama okreću i privučete pažnju, nije garderoba, nije šminka, već predivna, sjajna, zdrava koža koja zrači. Neki ljudi dobiju na porodičnoj lutriji i naslede „prelepu“ kožu, ali genetika je samo početak.

Evropa Lek Merz Model1 Pet naučnih saveta za predivnu kožu

Svakodnevne navike vezane za negu kože dovode do krajnjih rezulata, brzo ćete uvideti da se dnevna ulaganja lepim vraćaju. Prenosimo pet saveta tima američkih plastičnih hirurga na čelu sa doktorom Bamanom Gajuronom sa “Case Western Reserve Univerziteta” iz Klivlenda.

Ostavite pušenje! Pušenje ometa snabdevanje krvi koja održava kožu mekom i daje joj zdrav izgled. Nikotin iz cigareta uništava vlakna i vezivna tkiva kože, zbog čega ona postaje neelastična. Pušenje istovremeno dehidrira kožu i smanjuje koncentraciju kiseonika u njoj. Odmah po prestanku videćete pozitivne efekte – koža će postati glatka i sjajnija.

Koristite kreme sa zaštitinim faktorom. Tim lekara je analizirao fotografije 186 parova identičnih blizanaca i poredio ih sa informacijama o njihovim svakodnevnim navikama. Blizanci koji su provodili dosta vremena napolju bez krema sa zaštitinim faktorom su izgledali znatno starije, imali su više bora, od svoje braće ili sestara. Zadebljala, gruba koža je povezana sa izlaganjem suncu.

Ne koristite previše različitih proizvoda za negu kože. Mešajući mnoštvo različitih proizvoda, poništava se njihovo dejstvo. Još jednom se potvrđuje pravilo – manje je više. Kozmetička fioka može da sadrži samo samo nekoliko isprobanih proizvoda koji prijaju baš vašoj koži, zato ima smisla potruditi se i pronaći ih.

Dajte šansu preparatima koje koristite, ne menjajte proizvode svakih par nedelja. Potrebno je da prođe najmanje dve do tri nedelje da bi se videli efekti proizvoda koji ste počeli da koristite jer toliko treba ćeliji da dospe na površinu. Razne aktivne supstance proizvoda utiču na strukturu i funkcije pojedinih ćelija kože, potrebno je vremena da ispolje svoje pozitivne efekte.

Uvedite u život zdrave navike. Dovoljno sna dovodi do proizvodnje hormona rasta koji pomaže obnavljanju ćelija kože i proizvodnju kolagena. Vežbanje povećava cirkulaciju i dopremanje hranljivih materija u kožu. Najvažnije navike vezane za ishranu su unos vitamina, minerala i mikroelemenata.

Evropa Lek Merz Drazeje Pet naučnih saveta za predivnu kožu

Ključ do predivne kože je mešavina nauke, zdravog razuma, zdravih životnih navika i pridržavanje jednostavnih pravila i Spezial izgled je tu!

Comments