Često nam se desi da za vreme menstruacije, pogotovo kada su bolne, proklinjemo Evu i njenu pohlepnu želju za jabukom. Iako u neku ruku razumemo znatiželju (koja je i nas mnogo puta skupo koštala) nekad se zaista osećamo da vraćamo tuđe dugove. 50% ženske populacije ima problem sa bolnim mentruacijama. Kada duple doze klasičnih lekova ne pomognu i mi se i dalje nalazimo sklupčane u položaju fetusa, vreme je da se okrenemo majci prirodi. Ona ne bi bila majka da nas ne čuva i ne pazi, pa tako i u slučaju kada su ovi ženski bolovi u pitanju. Pročitajte u tekstu kako možemo umanjiti bolove tokom “onih” dana u mesecu uz pomoć prirode.

Čaj od kamilice umiruje grčeve

Ispijanje čaja od kamilice može vam pomoći da smanjite grčeve tokom mentruacije. Kamilica u sebi sadrži glicin, koji umanjuje spazam mišića, što dovodi do njihovog opuštanja. Ona takođe sadrži apigenin i bisabolol koji imaju sposobnost da blokiraju prostaglandin, koji je glavni “krivac” za menstrualne bolove. Njega stvaraju ćelije u unutrašnjem sloju materice, i one ga tokom menstruacije ispuštaju u naš krvotok, što izaziva grčenje mišića materice, bol, mučninu i glavobolju.

Đumbir je vaš najbolji prijatelj

On takođe, kao i kamilica, može da smanji bol koji prouzrokuje prostaglandin, tako što ćete ga narednati i kuvati u vodi. Pokušaje da popijete 3 šolje čaja dnevno kako biste zaista osetili dejstvo đumbira. On nam pruža ogromnu podršku ne samo tokom mentruacije, već i pre nje.  Ova čudesna biljka pomaže nam u borbi protiv umora koji je povezan sa predmenstrualnim sindromom i utiče na redovnost mentrualnog ciklusa.

Comments