Dugočasovni letovi često mogu da budu jako stresni, zamorni ili dosadni. Pridržavajući se ovih nekoliko saveta bićete u mogućnosti da lakše prebrodite duge letove, tako da, ukoliko ste planirali da otputujete na neku malo dalju destinaciju, pažljivo pročitajte ovih pet saveta.

1. Odaberite odgovarajuću avio kompaniju

Za početak, jedna od najbitnijih stavki je da se dobro informišete o avio kompaniji kojom planirate da putujete. Različite avio kompanije nude različite uslove, pa je najpametnije da uvek odaberete onu koja je najpogodnija za vas, kako biste sebi osigurali što prijatniji let.

2. Povedite računa o administraciji i dokumentima

Kako biste izbegli mogući stres pri dugočasovnim letovima, obavezno se postarajte da kod sebe imate sve potrebne papire i dokumente. Takođe, pažljivo se raspitajte o tome koliko sati pre poletanja aviona morate biti na aerodromu i obavezno ostavite par sati vremena više za svaki slučaj. Informišite se o pravilima vezanim za cenu prtljaga, da vas na check-in-u ne bi dočekali neki neočekivani troškovi.

3. Naznačite bilo kakve zahteve koji se tiču vaše ishrane

Mnoge avio kompanije danas izlaze u susret svim potrebama putnika, tako da, ukoliko se vaša ishrana razlikuje od ishrane većine ljudi, naglasite to pre samog leta, kako bi se zaduženi postarali da dobijete ono što vam je potrebno.

s1 Pet saveta kako da se najbolje pripremite za dugočasovne letove

Slobodno se obratite stjuardesi za sve što vam je potrebno ili što je možda problem

4. Onlajn čekiranje

Sve više ljudi danas pribegava ovom načinu čekiranja, jer tako možete odabrati tačno mesto gde želite da sedite tokom leta. Neko više voli da sedi pored prozora, neko pored prolaza, tako da možete odabrati mesto koje vama najviše odgovara.

5. Pažljivo birajte šta ćete obući tokom leta

Nabolje je da se obučete komotno i da garderoba bude od prijatnih materijala. Izbegavajte nepotrebne aksesoare ili cipele na pertlanje, jer je moguće da će vam biti neudobno tokom leta, a i usporiće vas pri proverama aerodromskog obezbeđenja.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments