Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Pet stvari koje ne treba ni zbog koga da uradite

Pet stvari koje ne treba ni zbog koga da uradite

1/2

Možete sa sobom da uradite šta god hoćete, ako su vam motivi ispravni. Ako to činite zbog sebe. Da biste se bolje osećali, da biste iskazali promenu koju osećate iznutra, da biste bili bliži sebi. Ponekad je ono što sa sobom činimo zbog nekog, konstruktivno, jer nas vodi ka razvoju i integritetu. A ponekad je nedopustivo, jer je upravo suprotno od onoga što jeste i što možete da budete.

Da promenite frizuru

On voli ravnu, dugu plavu kosu, ili sjajnu crnu bubi frizuru, a vi nosite divlje raščupane vatrenocrvene uvojke. Ukoliko vam stavlja do znanja da bi voleo da se transformišete (a to nije tako teško, malo farbe, šišanja i peglanja) to znači da on ne voli vas. Želi da vas pretvori u neku idealnu sliku koju ima u glavi, da vas smesti u zadate okvire i to se neće zaustaviti na frizuri. Kosa izražava ličnost i karakter i ako se njemu ne sviđa vaša kosa, ne sviđate mu se ni vi. Ne suštinski. Žena menja frizuru i boju kose, da bi otpratila svoje unutrašnje metamorfoze. Tačka. Amin. Zakon.

cutting hair at backside Pet stvari koje ne treba ni zbog koga da uradite

Oćelavite se i ofarbajte u fluorescentnozeleno, ako je to deo vašeg buđenja. Ali ako želite njemu da ugodite… pa, možete to i na druge načine, takvi kakvi ste

Da prestanete da nosite štikle

Postoji samo jedan razlog da se žena odrekne štikli. Dečko joj je nizak. Ona ne želi da ih ljudi zagledaju na ulici i da njemu bude neprijatno, da ga drugovi zezaju…

On neće da poraste od toga što ćete sići sa potpetica. Eventualno ćete biti iste visine. Ili ćete i dalje biti viši, a svi će vas i dalje pitati da li vam to smeta.

Ali razmislite o svom stavu. Spremni ste da se skratite za glavu da biste se spustili na nečiji nivo? Neprihvatljivo.

Sada razmislite o njegovom stavu.

Ne puca od ponosa što je smuvao takvu žensku? Ne uživa da svima pokaže kako on mališa, šeta ono što viši i lepši od njega ne mogu?

Neprihvatljivo.

Da prestanete da psujete

Ima kulturnih muškaraca, koji ne psuju. Mada i takve sam čula da procede psovku kad im otkažu svi sistemi kontrole besa. Ima momenata kad je jedino psovka na mestu. Samo ona tačno izražava vaše stanje i osećanja. Nemojte se ujedati za jezik, zato što on misli da vas kultura obavezuje da trujete sebi nervni sistem. Neka njega sa njegovom pristojnošću, nadajte se da ima neke kulturne ventile i da ga neće strefiti kap od potiskivanja emocija. To vam je kao odvikavanje od pušenja.  Ako ostavljate cigarete zbog svog zdravlja (a ne jer je on nepušač) ne odustajte od psovanja, zbog svog zdravlja (iako je on čistunac).

Editors choice