Bilo da voliš svako putovanje da detaljno isplaniraš godinu dana unapred, i odsedaš samo u proverenim super elitnim resortima ili je sinonim za tvoj idealan odmor polubesciljno lutanje i menjanje plana usput ili pak nekom magijom uspevaš da svako svoje putovanje zapravo pretvoriš u jedinstveno gastro iskustvo, sasvim je izvesno da već polako planiraš svoje nove ture za ovu godinu. Ako ništa drugo onda barem ubadaš prstom u globus, maštaš i planiraš neka fiktivna putovanja, nadajući se da će veoma brzo doći trenutak kada će ona postati stvarnost.

I dok možda svi negde već znamo gde se sve nadamo da ćemo jednog dana otputovati, vreme je da počne ozbiljnije da se razmišlja i o tome šta raditi kad stignemo na destinaciju iz snova. Pa šta što još nemaš plan ni kako to da otplatiš? Previše maštanja? Hajde molim te, pa dream big je najveća životna filozofija.
S toga, da mi prečešljamo koji su to novi travel trendovi koje možeš da pridodaš svojoj listi wanderlust snova i fantazija.

Wellness odmor

Od odsedanja blizu joga ašrama do organizovanih biciklističkih i pešačkih tura, činjenica je da “zdravstveno osvešćena” putovanja nikada nisu bila ovoliko popularna. Ovom putnom pokretu se predviđa veoma razgranata i srećna budućnost budući da se sve više luksuznih resort spa centara, hotela i turističkih organizacija trudi  da obezbedi putnicima mogućnost da prošire svoje vidike, i dožive nešto sasvim drugačije.

Ukoliko spadaš u zdravstveno i ekološki osvešćene istraživače onda obavezno checkiraj medicinske spa centre oko Protugala, Brazila i Filipina, programe svesnog vežbanja u Španiji i Indiji ili biciklističke ture oko Balija i Perua.

Comments