Peti dan 42. Belgrade Fashion Week-a obeležila je i izložba Nataše Šarić pod nazivom “Elenat” predstavila je radove koji su nastali u njenom ateljeu. Poznata dizajnerka je ovom prilikom predstavila deo nove kolekcije odeće i aksesoara, oba dizajnirana uz obilje skulpturalnih formi. Izložba je proizašla iz elemenata koje autorka koristi u kreiranju i koji čine njen autorski izraz. Kao i u svakom likovnom delu, detalj podržava celinu i celina podržava taj detalj, izloženi modeli su sačinjeni od različitih materijala koliko tipičnih – toliko i netipičnih za određenu formu. Sastavni deo izložbe bile su i fotografije modela čiji je autor naš čuveni modni fotograf Nebojša Babić.

Ovom izložbom sam želela da predstavim svoj novi stvralački prostor i sve ono što se dešava u njemu. Ovde je izložen samo deo kolekcije koju svakodvenno stvaram, s tim što sam akcenat ovog puta stavila na torbe i kravate. Sa Nebojšom Babićem sarađujem već 25 godina i želela sam da ovom prilikom napravimo set fotografija koje će na jedan drugačiji način moje kreacije da približe i nekoj drugoj publici”, rekla je Nataša Šarić.

DJT6824 Peti dan 42. Belgrade Fashion Week a obeležen izložbom Nataše Šarić DJT6834 Peti dan 42. Belgrade Fashion Week a obeležen izložbom Nataše Šarić DJT6906 Peti dan 42. Belgrade Fashion Week a obeležen izložbom Nataše Šarić DJT6908 Peti dan 42. Belgrade Fashion Week a obeležen izložbom Nataše Šarić
Comments