Ima li žene na planeti koja ne bi skočila u Kazanovin (Giacomo Casanova) krevet? Neka se javi smesta! Šta? Nijedna se ne javlja? Tako sam i mislila! Znao je taj i gde đavo spava, slatkorečivi gad. Krao je ženska srca – od pametnica do opatica, sve su se bez razlike topile pred njim… Nema šta, Venecijanac je bio najveći među najvećima, najbolji među najboljima. Ni papučari ni mačo tipovi ne mogu da oponašaju Kazanovu, jer taj bi zaveo i baku od 70 leta i klinku od devet godina. Neponovljivi, nedodirljivi – jedan jedini! Premda njegovih klonova ima na hiljade, žene za njih ne haju – hoće pravog!

12 737 oboi kazanova 1024x768 Petorica omiljenih bludnika

Neodoljivi Kazanova, otključavao je sva ženska srca

Prokleta je ta lepota, ali je uvek u modi i nikada je nije dosta. Volimo te ohole sebičnjake koji u svemu vide samo sebe. Ma, ne da ih volimo – obožavamo ih. Tako je i sa Dorijanom Grejom (Dorian Gray). I danas ih ima. U pošti, na fakultetu, na ulici, u tramvaju. Bulje u svoju sliku, a to nas izluđuje. Daćemo sve da makar samo jedno veče provedemo sa tom ispraznom lepotom, a posle – neka bude šta bude.

SLIKA 2 DORIJAN GREJ Petorica omiljenih bludnika

To što je književni lik, ne smeta nam da za njim uzdišemo

Šarm je oružje iz koga pucaju pravi šmekeri. Šarmeri vode igru. Znao je to i omaleni Napoleon (Napoléon Bonaparte). Priča se da taj mališa nije imao mere, ama uopšte! Kažu da mu je i deset žena za veče bilo malo, sve bi ih začas pokorio. Ah, prava je šteta što Napoleona više nema, ili ja možda do sada nisam imala sreće da uđem u tih prvih deset. Nikad se ne zna, možda mi zvezde ove godine budu naklonjene.

SLIKA 3 NAPOLEON Petorica omiljenih bludnika

Mali čovek s velikim... Egom?

Bludnici, ah, bludnici! Koja cura voli divlje, ta javno ili potajno čeka svog Raspućina (Григорий Ефимович Распутин). Onog što zna i sa kurvama i sa vladarkama. Mahera koji oduzima nevinost kao da peva najlepšu pesmu. Pričaju o ovom nazovisvecu, da je uzimao po pramen kose kao simbol otete čednosti i čuvao ih kutiji. Zbog meda koji ima na usnama bez pogovora mu se pokoravaju svakojake ženske. Eh, da smo živele u njegovo doba, gde bi nam bio kraj, drage moje?

rasputin Petorica omiljenih bludnika

"Ra, Ra, Rasputin, lover of the Russian queen!"

Mic po mic, lopov po lopov, maher po maher, dođosmo do Kazina Rojal (Casino Royale). Besna kola i butina gola! Ma koja se ne bi valjala sa Bondom (James Bond)?! Slagala bi i pre nego što bi izgovorila takvu glupost. A razni “Bondići” danas pozajmljuju pare od tate i kumova da kupe A6 ili A8. Da uhvate Bondovu devojku.

SLIKA 5 BOND Petorica omiljenih bludnika

Još jedan idealan muškarac, naravno, iz sveta mašte

Polako frajeri, ne kapirate da ne tražimo kopije, samo uzdišemo za originalima!


Sanela Kesegi je diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Ambiciozna i optimistična. Nepopravljivo veruje da novinari svojim pisanjem mogu da pomene svet! Omiljeno piće joj je kafa, a deviza kojom se rujovodi u životu je “Jednom se živi, reprize nema!”

Comments